Τετάρτη, Μαΐου 3

Eπίτιμος διδάκτωρ του ΑΠΘ ο Νίκος Γκάλης

Ο θρύλος του ελληνικού μπάσκετ αναγορεύτηκε επίτιμος διδάκτορ του Τμήματος Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού του ΑΠΘ.

Μέλος της ακαδημαϊκής οικογένειας του ΑΠΘ είναι από σήμερα ο κορυφαίος Έλληνας μπασκετμπολίστας, ο Νίκος Γκάλης.

Ο αθλητής που εντάχθηκε στο Hall of Fame της FIBA και στο Naismith Memorial Basketball Hall of Fame των ΗΠΑ, που αναγνωρίστηκε από συμπαίκτες και αντιπάλους και ανάγκασε προπονητές να δηλώνουν ότι ο μόνος τρόπος να τον σταματήσουν είναι να τον κλειδώσουν στο δωμάτιο του ξενοδοχείου, ανακηρύχθηκε επίτιμος διδάκτορας του τμήματος Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και

Αθλητισμού του ΑΠΘ, σε ειδική εκδήλωση στην αίθουσα τελετών, παρουσία καθηγητών, εκπροσώπων των αρχών της πόλης, αλλά και ανθρώπων του αθλήματος.

Ο Νίκος Γκάλης έλαβε τη συγκεκριμένη τιμή για την προσφορά του στον αθλητισμό και τον πολιτισμό, με τον ίδιο να μην μπορεί να κρύψει τη συγκίνησή του σε αρκετές στιγμές της εκδήλωσης.

Σε δηλώσεις που έκανε στο περιθώριο της εκδήλωσης, ο «γκάνγκστερ» του ελληνικού μπάσκετ, είπε:

«Όπως γνωρίζετε, με έχουν τιμήσει πάρα πολύ. Επειδή όμως μεγάλωσα και σπούδασα στην Αμερική, δεν είχα την ευκαιρία να πάω σε ελληνικό σχολείο… Γι’ αυτό, λοιπόν είναι μια ιδιαίτερη τιμή για εμένα. Μια τιμή που δεν θα ξεχάσω ποτέ. Με ξέρετε πως είμαι, δεν μου αρέσει να μιλάω για τον εαυτό μου. Θέλω να πιστεύω ότι έχω δώσει το καλό παράδειγμα για τα μικρά παιδιά και για τον κόσμο γενικά, το πώς να λειτουργεί σαν σωστός επαγγελματίας και πώς να κάνει σωστά τη δουλειά του. Θέλω να με θυμούνται τα παιδιά σαν έναν σκληρό εργάτη που έκανε σωστά τη δουλειά του στο παρκέ. Η πόλη μου είναι η Θεσσαλονίκη. Δεν την αφήνω τη Θεσσαλονίκη, δεν πάω πουθενά! Ανδρώθηκα εδώ, μεγαλούργησα εδώ, όλη η ζωή μου ήταν εδώ. Την αγαπώ αυτή την πόλη και δεν θα την αφήσω ποτέ».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .