Πέμπτη, Ιουνίου 15

Εκλογές 2023, Γιάνης Βαρουφάκης: Επίθεση στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας - Υποκριτικό το εθνικό πένθος

ΣΧΟΛΙΟ: Ελεύθερα Σύνορα και ο Γιάνης;;Και γιατί δεν δίνει αυτά τα λεφτά που χορηγεί η Ε.Ε για τους παράνομους να μείνουν στις πατρίδες τους και να μη θαλασσοπνίγονται;

Βαρουφάκης-Εκλογές 2023: Με τον φράχτη στέλνετε τους μετανάστες να περάσον από τη Λιβύη, ή από την Μυτιλήνη, ή από την Κάρπαθο, ή από κάπου, με ένα σαπιοκάραβο, υποστήριξε ο Γιάνης Βαρουφάκης

varoufakis
Σε... «γραμμή» ΣΥΡΙΖΑ όσον αφορά τις επιθέσεις στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας κινήθηκε ο Γιάνης Βαρουφάκης ο οποίος υποστήριξε ότι είναι «υποκριτικό το εθνικό πένθος» για το ναυάγιο στην Πύλο.

Όπως και οι νεολαίοι του ΣΥΡΙΖΑ το απόγευμα της Τετάρτης, ο γραμματέας του ΜεΡΑ25 επικαλέστηκε για τους ισχυρισμούς του απέναντι στην Κατερίνα Σακελλαροπούλου που βρέθηκε στην Καλαμάτα, τις θέσεις της Προέδρου της Δημοκρατίας για τον φράχτη στον Έβρο χαρακτηρίζοντας, μάλιστα, «ντροπή» το γεγονός ότι εκείνη φωτογραφήθηκε μπροστά στο έργο..

«Στον Εβρο, πηγαίνει η κυρία Σακελλαροπούλου - δεν ντρέπεται λίγο - να φωτογραφίζεται μπροστά στον φράχτη, σαν να είναι κάτι το καλό. Και την ίδια ώρα κηρύσσουν οι ίδιοι, οι οποίοι χτίζουν τους φράχτες και φωτογραφίζονται μπροστά τους, κηρύσσουν εθνικό πένθος, όταν γίνεται, το προφανές που θα γίνει όταν φτιάχνεις φράχτες. Η κυρία Σακελλαροπούλου, έχει κάθε δικαίωμα, και ο κ. Μητσοτάκης, και ο κ. Τσίπρας, ο οποίος δεν διαφωνεί με τον φράχτη, είπε δεν θα τον γκρεμίσει, και ο κ. Ανδρουλάκης, έχουν κάθε δικαίωμα, να πιστεύουν ότι ο φράχτης είναι η σωστή λύση. Εχουν κάθε δικαίωμα να πιστεύουν σε αυτήν τη λύση, τη λύση του φράχτη. Δεν έχουν το δικαίωμα, υποκριτικά, να υποκρίνονται αυτήν την στιγμή, με εθνικό πένθος» είπε χαρακτηριστικά ο Γιάνης Βαρουφάκης.

 Στην επισήμανση, δε, της δημοσιογράφου του ραδιοφωνικού σταθμού Status FM, ότι πρέπει να φυλάμε τα σύνορά μας - με την παράλληλη υπενθύμιση των γεγονότων του 2020 - ο Γιάνης Βαρουφάκης απάντησε: «Είπαμε, έχουμε κάθε δικαίωμα να χτίζουμε φράχτη. Οταν χτίζεις φράχτη πρέπει να ξέρεις τι κάνεις εκείνη τη στιγμή – ότι ουσιαστικά, σηματοδοτείς στους μετανάστες που θα έρθουν έτσι κι αλλιώς, είτε τον χτίσεις τον φράχτη είτε όχι, ότι από κει δεν θα περάσεις, θα πρέπει να πας από τη Λιβύη, ή από την Μυτιλήνη, ή από την Κάρπαθο, ή από κάπου, με ένα σαπιοκάραβο».

Κλείσιμο
Ο Γιάνης Βαρουφάκης εξαπέλυσε, επίσης, επίθεση και κατά της δημοσιογράφου στην οποία έδινε τη συνέντευξη λέγοντας «δεν έχετε το δικαίωμα σήμερα να θρηνείτε τους εκατοντάδες νεκρούς», κάνοντας λόγο για « εντεταλμένους του συστήματος που χτίζει το φράχτη», για «ΜΜΕ της Μητσοτάκης Α.Ε.» και χαρακτηρίζοντας την «ηθικό αυτουργό ως δημοσιογράφο που εξυπηρετεί ένα σύστημα το οποίο ψεύδεται» και «φερέφωνο το οποίο συμμερίζεται την ηθική αυτουργία των νεκρών στην Πύλο».

Επίθεση Βαρουφάκη σε Δημοσιογράφους και ΜΜΕ


https://www.protothema.gr/politics/article/1382228/ekloges-2023-gianis-varoufakis-epithesi-stin-proedro-tis-dimokratias-upokritiko-to-ethniko-penthos/

----------------

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .