Τετάρτη, Ιουνίου 14

ΤΟ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ! «ΥΠΟ ΚΗΔΕΜΟΝΙΑ» μπαίνει ο Τσίπρας μετά τις νέες εκλογές στις 25 Ιουνίου...

Όσοι περιμένουν ότι ο Αλέξης Τσίπρας θα παραιτηθεί από την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ ύστερα από τις εκλογές της 25ης Ιουνίου μάλλον θα απογοητευθούν...
Όσοι περιμένουν ότι ο Αλέξης Τσίπρας θα παραιτηθεί από την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ ύστερα από τις εκλογές της 25ης Ιουνίου μάλλον θα απογοητευθούν. Ακόμη και μετά τη νέα ήττα που έρχεται για το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο αρχηγός δεν θα αλλάξει...

Το μήνυμα το έδωσε ο ίδιος ο κ. Τσίπρας, μέσω χθεσινής του συνέντευξης, αλλά η (σημαντικότερη μάλλον) είδηση είναι αυτό που προηγήθηκε...

“Δεν θα λιποτακτήσω. Θα μείνω για να κρατήσω το κόμμα ζωντανό, να εγγυηθώ την ανανέωσή του, την ανασυγκρότησή του” ήταν η απάντηση που έδωσε στην ερώτηση του Αλ. Παπαχελά, στην “Καθημερινή”, αν -και να μην υπάρξει ουσιώδης διαφορά στο αποτέλεσμα- θα παραμείνει πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Με την απάντηση αυτή, ο κ. Τσίπρας έρχεται να επιβεβαιώσει κατ' αρχάς τις αποκλειστικές πληροφορίες που δημοσίευσε χθες η “κυριακάτικη δημοκρατία” σύμφωνα με τις οποίες είχε επέλθει παρασκηνιακά τις προηγούμενες ημέρες ένα “modus vivendi” ανάμεσα στον ίδιο και στον επικεφαλής της εσωκομματικής αντιπολίτευσης Ευκλ. Τσακαλώτο.

Η συμφωνία που φέρεται ότι έκαναν οι δύο άνδρες -και τώρα επιβεβαιώνεται- ήταν ότι οι εξελίξεις της επόμενης ημέρας στο κόμμα θα κινηθούν σε “ενωτική” κατεύθυνση και οι όποιες αλλαγές θα γίνουν συντεταγμένα. Γι αυτό και ο κ. Τσίπρας στη χθεσινή του συνέντευξη αναφέρει ότι “τώρα έχουμε μια προτεραιότητα: να φτάσουμε στην εκλογική μάχη με τους καλύτερους δυνατούς όρους και η συζήτηση για την επόμενη ημέρα θα γίνει συντεταγμένα...”

Όλο αυτό λοιπόν σημαίνει ότι το βράδυ της 25ης Ιουνίου δεν θα εγερθεί θέμα νέας ηγεσίας στον ΣΥΡΙΖΑ, όπως τουλάχιστον το έχουμε συνηθίσει να συμβαίνει σε όλα τα κόμματα εξουσίας μετά από ήττες και μάλιστα τέτοιου μεγέθους.

Αυτό που αναμένεται να δρομολογηθεί είναι η -πιο προσφιλής στα κόμματα της αριστεράς- διαδικασία διεξαγωγής συνεδρίου όπου θα τεθούν όλες οι εκκρεμότητες. Άρα, θα παραπεμφθεί σε αυτό -σε απώτερο χρόνο- και το ζήτημα της ηγεσίας. Και ο κ. Τσίπρας άνοιξε επ' αυτού το παράθυρο λέγοντας ότι “...δεν σημαίνει ότι θα είμαι για μια ζωή σε αυτή τη θέση”.


Όμως στο πλαίσιο αυτής της συμφωνίας, ο κ. Τσίπρας έχει κάνει ήδη τις πρώτες παραχωρήσεις. Πέραν του ότι δεν πείραξε καθόλου τις εσωκομματικές ισορροπίες με τις λίστες για τις νέες κάλπες, άρχισε να εμφανίζεται πλέον συνοδευόμενος από τον κ. Τσακαλώτο όπως και από την Εφη Αχτσιόγλου, τον Αλέξη Χαρίτση και τον Διοσύση Τεμπονέρα που συνιστούν την de facto νέα ηγετική ομάδα...

Αυτό που αναμένεται επομένως από τις 26 του μήνα είναι μια μορφή “συλλογικής ηγεσίας” (οι κακεντρεχείς το λένε “υπό κηδεμονία” του κ. Τσίπρα) προκειμένου να προχωρήσουν όλα τα άλλα “συντεταγμένα” και όχι ...ασύντακτα.
Ο ΚΟΡΙΟΣ

 http://www.press-gr.com/2023/06/25_0455377490.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .