Με δεδομένη την ύπαρξη του ηφαιστείου της Σαντορίνης, αλλά και των ανησυχιών που υπάρχουν τα τελευταία 3 χρόνια για τη δραστηριότητά του, εκφράζεται η ανησυχία ότι θα μπορούσε να σχετίζεται με τη συγκεκριμένη δραστηριότητα. Άλλωστε η απόσταση είναι πολύ μικρή! Μιλάμε για το ίδιο ηφαίστειο που προκάλεσε την καταστροφή του Μινωικού πολιτισμού κάπου στο 1.600 π.Χ! Η σεισμική δόνηση καταγράφηκε στις 10:49 το πρωί ενώ το επίκεντρο εντοπίζεται 22 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της Αμοργού.
Για τη σεισμική δόνηση στις Κυκλάδες μίλησε ο καθηγητής Γεωλογίας και Διαχείρισης Φυσικών Καταστροφών, πρόεδρος του ΟΑΣΠ, Ευθύμιο Λέκκα. Σύμφωνα με τον ίδιο ο σεισμός σημειώθηκε σε γνωστή υποθαλάσσια ζώνη και δεν εμπνέει ιδιαίτερη ανησυχία. Επίσης, σημείωσε ότι οι σεισμολόγοι παρακολουθούν το φαινόμενο.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.
Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .