Μπορεί οι τιμές των καυσίμων να είναι σε μια ύφεση ωστόσο οι ακτοπλοϊκές εταιρείες έχουν τιμολογήσει πολύ ακριβά τα εισιτήρια

Στα ύψη βρίσκονται φέτος οι τιμές για τις πολυπόθητες διακοπές μιας μέσης ελληνικής οικογένειας, αφού το κόστος για λίγες ημέρες χαλάρωσης ξεπερνά κατά πολύ το μηνιαίο οικογενειακό εισόδημα, ενώ υπερβαίνει και το επίδομα καλοκαιριού που θα λάβουν οι εργαζόμενοι του ιδιωτικού τομέα.

Οι ταξιδιώτες είναι έτοιμοι να ξεχυθούν μαζικά στις παραλίες αυτό το καλοκαίρι – αν μπορούν βέβαια να το αντέξουν οικονομικά. Καθώς οι καθημερινές αγορές όπως τρόφιμα, φυσικό αέριο και υπηρεσίες κοινής ωφέλειας έχουν γίνει πολύ πιο ακριβές τους τελευταίους μήνες, πολλές οικογένειες αναγκάζονται να επανεξετάσουν τα σχέδια των διακοπών τους, αν όχι να τα καταργήσουν εντελώς.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ανοίγει ξανά η πλατφόρμα για τον Κοινωνικό Τουρισμό - Μέχρι πότε μπορούν να γίνονται οι αιτήσεις

Στον δρόμο των αεροπορικών εισιτηρίων που οι τιμές έχουν απογειωθεί και τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια, που στο ράλι της ακρίβειας μένουν μόλις ένα κλικ φτηνότερα από τα αεροπορικά, τόσο όσο χρειάζεται για να μπει κάποιος στον πειρασμό να σκεφτεί αν αξίζει να χάσει αρκετές ώρες σε σχέση με ένα αεροπορικό ταξίδι για να κερδίσει λίγα ευρώ.

Πόσο θα πληρώσει μία οικογένεια για διακοπές μετ’ επιστροφής.

Χανιά: 499 ευρώ

Χίος: 596 ευρώ

Σάμος: 837 ευρώ

Τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια συγκριτικά με τον Ιούνιο του 2022.

Νάξος:    Από        48 ευρώ    έφτασε       51.50 – 72.50 ευρώ

Πάρος:    Από        46,50 ευρώ  έφτασε    50 – 71 ευρώ

Ίος:          Από       50 ευρώ      έφτασε       84.70 ευρώ

Μύκονος:  Από    48.50ευρώ    έφτασε    52 -84.70 ευρώ

Σύρος:    Από        42.50 ευρώ   έφτασε     45.50 – 67.70 ευρώ