Πέμπτη, Ιουνίου 22

Νότης Μηταράκης και Μπανγκλαντές

Στην πολιτική το σήμερα, τα αποτελέσματα δηλαδή, κρίνουν το χθες, τις πράξεις και τις δηλώσεις μας


Η 27χρονη Αναστάζια από την Πολωνία ήρθε στην Ελλάδα για να δουλέψει στην Κω για την τουριστική σεζόν και θα φύγει από τη χώρα μας σε φέρετρο. Οπως όλα δείχνουν, η κοπέλα βιάστηκε, στραγγαλίστηκε και πετάχτηκε τυλιγμένη σε σακούλες, λες και ήταν σκουπίδι, σε παραλία του νησιού. Ενας από τους αυτουργούς, σύμφωνα με τις πρώτες ισχυρές ενδείξεις, ήταν Μπανγκλαντεσιανός που έχει συλληφθεί.

Μόλις αναφέρθηκε η χώρα προέλευσης του δράστη, ο νους πολλών «συλλεκτών» συναφών ειδήσεων ταξίδεψε πίσω στο πρόσφατο παρελθόν, στον Φεβρουάριο του 2022, όταν ο τότε υπουργός Μετανάστευσης Νότης Μηταράκης επισκέφθηκε το Μπανγκλαντές και ανακοίνωνε συμφωνία για εισαγωγή εργατικών χεριών από αυτή τη χώρα.

Η συμφωνία, για την οποία πανηγύριζε ο Νότης Μηταράκης, προέβλεπε, μεταξύ άλλων, την εκ των υστέρων νομιμοποίηση 15.000 Μπανγκλαντεσιανών που ζούσαν παράνομα στην Ελλάδα!

Στη σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου διαβάζουμε: «Βασικός στόχος της επίσκεψης του υπουργού Μετανάστευσης και Ασύλου είναι η προώθηση ενός νέου μοντέλου συνεργασίας με χώρες προέλευσης μεταναστών, όπως είναι το Μπανγκλαντές, η οποία εστιάζει, αφενός, στην παροχή δυνατοτήτων νόμιμης μετανάστευσης και ειδικότερα σε τομείς εποχικής εργασίας. […] Μεταβατικά θα δώσει τη δυνατότητα σε 15.000 πολίτες Μπανγκλαντές που σήμερα διαμένουν στην Ελλάδα να ενταχθούν στο καθεστώς των αδειών εποχικής εργασίας».

Θα έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον να μάθουμε πότε μπήκε ο ύποπτος ως δολοφόνος της Αναστάζια στην Ελλάδα, ποιος του έδωσε άδεια, τι είδους έγγραφα συμπληρώθηκαν για να πιάσει δουλειά, ποιοι υπέγραψαν το «καλώς έχειν» για την περίπτωσή του, πού διέμενε και άλλες τέτοιες λεπτομέρειες, οι οποίες μπορούν να μας οδηγήσουν σε χρήσιμα για την υπόθεση της λαθρομετανάστευσης συμπεράσματα.

Επίσης, έχει ενδιαφέρον να μάθουμε τι γίνεται με τα αποβράσματα που συλλαμβάνονται για ποικίλα αδικήματα στην Ελλάδα. Απελαύνονται ποτέ ή κάθονται εδώ και εμείς οι φορολογούμενοι τους πληρώνουμε επιδόματα;

Τις περισσότερες απαντήσεις στα παραπάνω τις γνωρίζουμε χωρίς να έχουμε επίσημη ενημέρωση. Γνωρίζουμε γιατί βλέπουμε την αλήθεια που μας περιβάλλει.


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .