Παρασκευή, Ιουνίου 16

Συμφωνία των Πρεσπών: Αν ζούσε ο γέρος ο Καραμανλής θα σας είχε πάρει με τη σανίδα

ΑΡΘΡΟ 17/01/2019

Τα δάκρυα του Καραμανλή: Μία Μακεδονία υπάρχει κι αυτή είναι ελληνική

Μακεδονία: Παρακολουθώ με ενδιαφέρον τα μαθηματικά και τις αναλύσεις του πολιτικού προσωπικού για τα «κουκιά» που χρειάζεται ο Αλέξης Τσίπρας προκειμένου να περάσει τη συμφωνία των Πρεσπών - Θυμάμαι έντονα τη δήλωση του ιδρυτή της ΝΔ, Κωνσταντίνου Καραμανλή το 1992 για τη Μακεδονία και σκέφτομαι πόσο πολιτικοί νάνοι είναι οι σημερινοί αρχηγοί και ιδιαίτερα αυτοί που τον επικαλούνται... για να πάρουν μερικά πατριωτικά «γαλόνια»

Δύο από τις μεγαλύτερες πολιτικές προσωπικότητες της ελληνικής πολιτικής σκηνής, ο Κωνσταντίνος Καραμανλής και ο Ανδρέας Παπανδρέου μπορεί να είχαν εκρηκτικές διαφορές, αλλά είχαν τις ίδιες απόψεις για το θέμα των Σκοπίων και διαφύλαξαν την εθνική μας ακεραιότητα και την εθνική μας αξιοπρέπεια.

Θα μου πείτε δεν είχαν καμία σχέση με τους σημερινούς σαλτιμπάγκους.

Συμφωνώ, ουδεμία σχέση.

Ο Καραμανλής και ο Παπανδρέου, είχαν κύρος και τεράστιο πολιτικό εκτόπισμα τόσο στο εσωτερικό, όσο και στο εξωτερικό.

Ένα είναι βέβαιον: Αν ζούσε σήμερα ο γέρος ο Καραμανλής θα τους είχε πάρει όλους με τη σανίδα.

Όλους αυτούς που σήμερα, δήθεν πίνουν νερό στο όνομά του και έχουν το θράσος να αυτοαποκαλούνται Καραμανλικοί. Όλους αυτούς τους δεξιούς νάνους που δεν χάνουν την ευκαιρία να καπηλεύονται το όνομα και το όραμα του Καραμανλή.

Κι όλους αυτούς που δήθεν δηλώνουν θαυμαστές του εξ΄αριστερών.

Θα τους είχε εξαφανίσει σε χρόνο ρεκόρ.

Με ένα νεύμα του, με μια ματιά του...

Σταματήστε να μιλάτε για τον Καραμανλή, λερώνετε τη μνήμη του...

Σταματήστε επίσης να συγχέετε - τεχνηέντως - την Πατρίδα με τον Εθνικισμό.

Ο πατριωτισμός είναι αγάπη για τους δικούς σου ανθρώπους. Ο εθνικισμός είναι μίσος για τους άλλους.

Σταματήστε αυτό το άθλιο παραμυθάκι που οδηγεί σε καταστάσεις εθνικού διχασμού.

Γίνεστε γελοίοι στα μάτια του λαού.

Τα δάκρυα του Καραμανλή: Μία Μακεδονία υπάρχει κι αυτή είναι ελληνική

Στις 28 Αυγούστου 1992, ο τότε πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κωνσταντίνος Καραμανλής, ετοιμάζεται να ταξιδέψει στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης.

Οι δημοσιογράφοι του ζητούν να σχολιάσει τις δηλώσεις του τότε προέδρου των Σκοπίων Κίρο Γκλιγκόροφ. Ο Κωνσταντίνος Καραμανλής απαντά: «Φοβούμαι ότι σύντομα θα μετανοιώσει γι’ αυτά που κάνει και αυτά που λέει. Ελπίζω συνεπώς, ότι οι σύμμαχοι και συνεταίροι μας θα καταλάβουν επιτέλους ότι δεν υπάρχει παρά μια Μακεδονία και η Μακεδονία αυτή είναι ελληνική», είχε πει βουρκωμένος μπροστά στις κάμερες.

 

 

Παπανδρέου: Το όνομά μας, είναι η ψυχή μας

Στις 18 Σεπτεμβρίου του 1993 στη συγκέντρωση του ΠΑΣΟΚ στη Θεσσαλονίκη, ο Ανδρέας Παπανδρέου διεμήνυε:

«Λαέ της Μακεδονίας, δεν ήταν δυνατό να ξεκινήσει από αλλού αυτός ο νικηφόρος αγώνας. Το δικό σου όνομα προσπαθούν να αμφισβητήσουν, τη δική σου ιστορία αρνούνται, τον δικό σου πολιτισμό θέλουν να παραχαράξουν. Από την καρδιά της Μακεδονίας στέλνουμε το μεγάλο μήνυμα. Δεν θα δεχθούμε τετελεσμένα που αμφισβητούν και υποθηκεύουν τα εθνικά μας δίκαια. Δεν θα υποστείλουμε τη σημαία του αγώνα. Το όνομά μας είναι η ψυχή μας. Δεν αναγνωρίζουμε κανένα κράτος με το όνομα Μακεδονία ή τα παράγωγά του, τα βόρεια σύνορά μας».

 

 https://www.newsbomb.gr/ellada/ethnika/story/951251/symfonia-ton-prespon-an-zoyse-o-geros-o-karamanlis-tha-sas-eixe-parei-me-ti-sanida

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .