Με μπαράζ περιοδειών και θέτοντας το δίλημμα της σταθερότητας και της κυβερνησιμότητας θα επιχειρήσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης να περιχαρακώσει το 40,79% που κέρδισε η ΝΔ στις πρώτες εκλογές της 21ης Μαΐου.

Σκοπός του Κ.Μητσοτάκη είναι να διατηρήσει το «δεξιό» ακροατήριο γιατί η επόμενη Βουλή θεωρείται σίγουρο πως θα είναι επτακομματική που σημαίνει πως το όριο της αυτοδυναμίας θα είναι ιδιαίτερα υψηλό.

Σε όλα αυτά η ΝΔ έχει αναδείξει ως βασικό της αντίπαλο, όχι τον ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ όπως θα ανέμενε κάποιος σε παλαιότερες εποχές αλλά… το «Νίκη»!

Το δεξιό αυτό κόμμα θεωρείται ως το μόνο πραγματικό εμπόδιο για μία άνετη πλειοψηφία, για δύο λόγους:

Πρώτον γιατί θα είναι το έβδομο κόμμα που θα μπει στην Βουλή (αν μπουν μαζί του και τα Πλεύση Ελευθερίας και Ελληνική Λύση) και δεύτερον γιατί οι ψηφοφόροι του, θεωρητικά τουλάχιστον θα μπορούσαν υπό προϋποθέσεις να ψηφίζουν ΝΔ.

Τουλάχιστον κάποιοι από αυτούς.

ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ, τουλάχιστον σε αυτή την περίοδο, στη ΝΔ δεν τα θεωρούν εκλογικές απειλές. Μάλιστα πιστεύουν ότι με την «ομοβροντία φόρων» που έχουν εξαγγείλει τις τελευταίες ημέρες, δεν χρειάζεται να ανησυχούν καθόλου.

Ο κ. Μητσοτάκης γύρισε την περιοδεία του στη Κρήτη και ακολούθησε το ταξίδι στην Κόρινθο και το Λουτράκι.

Στην Κορινθία η ΝΔ πέτυχε από τα μεγαλύτερα ποσοστά, είναι άλλωστε μία γαλάζια περιοχή, όμως εκεί πέτυχε μεγάλα σχετικά ποσοστά και το κόμμα «Νίκη».

Το ταξίδι στο Άγιο Όρος και στη Χαλκιδική δεν έγινε και τώρα πρέπει να ξαναπρογραμματιστεί.

Ο Κ.Μητσοτάκης ανησυχεί γιατί φέρεται πως πολλές Μονές του Αγίου Όρους είναι θετικά διακείμενες προς το «Νίκη».

Η κοινότητα του Αγίου Όρους στηρίζεται κάθε χρόνο από κονδύλια που εξασφαλίζει η κυβέρνηση μέσω ΕΣΠΑ και Ταμείου Ανάκαμψης ενώ ένα πρόσωπο που προορίζει ο Κυριάκος Μητσοτάκης για νέο διοικητή του Αγίου Όρους είναι ο Λευτέρης Οικονόμου, πρόσωπο της εμπιστοσύνης του.

Ο πρώην πρωθυπουργός σήμερα θα βρεθεί στη Νέα Ιωνία. Θέλει να επισκεφτεί περιοχές που η ΝΔ θα μπορούσε να τα είχε πάει καλύτερα και να προσπαθήσει να πείσει κι άλλους να τον ψηφίσουν που προέρχονται από περιοχές «κεντροαριστερού προφίλ».

Παράλληλα, την Τετάρτη θα επισκεφτεί τη Θάσο, την Καβάλα και τη Δράμα όπου η ΝΔ πήρε καλά ποσοστά αλλά… γιατί να μην ανέβουν κι άλλο.

Ακολουθεί η Αχαΐα που παρόλο που επετεύχθη μία μεγάλη νίκη θα την επισκεφτεί εκ νέου ο Κ.Μητσοτάκης και θα θελήσει να ανεβάσει κι άλλο τα ποσοστά της ΝΔ.

Ο κύριος στόχος όμως είναι ο νομόας Ροδόπης, ο μόνος νομός που η ΝΔ έχασε από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Το στοίχημα είναι να κερδηθεί στις δεύτερες εκλογές ο νομός.

Στο νομό αυτό τις επόμενες μέρες θα πάνε οι Ντόρα Μπακογιάνη, Κωστής Χατζηδάκης, Δημήτρης Αβραμόπουλος ενώ θα πάει και ο πρώην πρωθυπουργός.

 pronews.gr