Σάββατο, Ιουνίου 10

Ο λόγος που «κατέρρευσε» ο ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές – Γιατί η ΝΔ έφτασε σε θρίαμβο – Η δημοσκόπηση που δίνει την απάντηση

Το στοιχείο που εξηγεί την τεράστια διαφορά

Ο λόγος που «κατέρρευσε» ο ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές – Γιατί η ΝΔ έφτασε σε θρίαμβο – Η δημοσκόπηση που δίνει την απάντηση
Ένα στοιχείο που εξηγεί το γιατί η Νέα Δημοκρατία κατάφερε να ξεπεράσει το 40% στις εκλογές της 21ης Μαΐου και γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ έμεινε μόλις στο 20% εμφανίζει η δημοσκόπηση που διενήργησε η MRB. 

Η δημοσκόπηση αναφέρεται στους αναποφάσιστους, τους οποίους θυμίζουμε ότι όλα τα κόμματα λίγες ημέρες πριν τις εκλογές προσπαθούσαν να πείσουν.

Από τους αναποφάσιστους, το 20,5% θεωρεί καταλληλότερο για πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη, το 6% το Νίκο Ανδρουλάκη, το 4,8% τη Ζωή Κωνσταντοπούλου και το 0,8% τον Αλέξη Τσίπρα. Το 49,1% απαντά «κανένας».

Είναι χαρακτηριστικό ότι μόλις το 0,8% (!) θεωρεί ως καταλληλότερο πρωθυπουργό τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, κάτι που δείχνει ότι ελάχιστοι από τους αναποφάσιστους θα ψηφίσουν ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές.

Από εκεί και πέρα η μεγάλη πλειοψηφία της συγκεκριμένης μερίδας του εκλογικού σώματος (11,9% στην πρόθεση ψήφου του πρώτου μέρους της δημοσκόπησης που παρουσιάστηκε την Πέμπτη) απαντά πως δεν έχει αποφασίσει ακόμα πότε θα ψηφίσει.

Τι λένε οι αναποφάσιστοι για τα ποσοστά των κομμάτων

  • Το 37,1,% όσων δεν έχουν αποφασίσει, θεωρεί πως θα μειωθεί το ποσοστό της ΝΔ, το 20,7% πως θα αυξηθεί και το 20,1% πως θα μείνει στάσιμο.
  • Το 48,4% απαντά πως σίγουρα θα μειωθεί το ποσοστό του ΣΥΡΙΖΑ, το 19,7% πως θα μείνει στάσιμο και το 10,9% πως θα αυξηθεί.
    Αντίστοιχα, το 39,2% απαντά πως θα μειωθεί το ποσοστό του ΠΑΣΟΚ, το 24,9% πως θα αυξηθεί και το 16,2% πως θα παραμείνει στάσιμο.
  • Το 35,2% εκτιμά πως θα μειωθεί το ποσοστό του ΚΚΕ, το 25,4% πως θα μείνει στάσιμο και το 19,8% πως θα αυξηθεί.
  • Το 37,1% απαντά πως θα μειωθεί το ποσοστό της Ελληνικής Λύσης, το 23,7% πως θα μείνει στάσιμο και το 18% πως θα αυξηθεί.
  • Το 38,1% εκτιμά πως η Πλεύση Ελευθερίας θα μπει στη Βουλή και το 28,9% εκτιμά πως δεν θα πιάσει το όριο του 3%.
  • Το 37,6% εκτιμά πως δεν θα μπει στη Βουλή το κόμμα Νίκη, ενώ το 22,4% εκτιμά πως θα πιάσει το όριο εισόδου.
  • Το 52% των αναποφάσιστων θεωρεί πως το ΜέΡΑ25 δεν θα μπει στη Βουλή και το 15,1% πως θα μπει.


https://www.pronews.gr/elliniki-politiki/ekloges-2023/i-dimoskopisi-pou-eksigei-tin-katarreysi-tou-a-tsipra-kai-to-thriamvo-tis-nd-stis-ekloges-oi-anapofasistoi-to-kleidi/


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .