Σάββατο, Ιουνίου 10

«Κοροϊδευόμαστε μεταξύ μας τώρα; Ο Κύριος δεν κάνει διακρίσεις στο ποίμνιό του. Οι άνθρωποι τις έκαναν.»

Δημοσιεύσεις στις Ενημερώσεις



Akis Tselentis

ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΣΑΣ
«Κοροϊδευόμαστε μεταξύ μας τώρα; Ο Κύριος δεν κάνει διακρίσεις στο ποίμνιό του. Οι άνθρωποι τις έκαναν.»
Τις τελευταίες ημέρες κυριάρχησε η είδηση ότι τέθηκε σε αργία ο ιερέας του Ι.Ν. Αγίου Νικολάου Ραγκαβά στην Πλάκα για τα κορίτσια με τα «παπαδικά»
Όταν ένας ιερέας άμισθος, που έχει αφιερώσει ολάκερη την ζωή του στην εκκλησία και την θεολογία απειλείται με αργία και βάναυσα λοιδορείται από αγέλες θρησκευτικών φονταμεταλιστών επειδή έδωσε σε δυο κοριτσάκια να κρατήσουν την λαμπάδα στην Θεία Λειτουργία, τότε κάτι σίγουρα δεν πάει καλά στην Εκκλησία.
(**) Κάθε γυναίκα είναι μέλος και μέρος του Αναστημένου Σώματος του Χριστού. Ο Χριστός την έχει ήδη συμπεριλάβει στην Έσχατη δόξα Του, την οποία βιώνουμε σε κάθε Θ. Λειτουργία.
Η Θεία Λειτουργία είναι εικόνα της Βασιλεία του Θεού, εκεί που πάντες είμαστε ενωμένοι με τον Θεό Πατέρα και τον Χριστόν δια του Αγίου Πνεύματος, δίχως κανένα διαχωρισμό και διαίρεση.
Πως είναι δυνατόν να διαιρούνται οι ανθρώποι εντός της Θείας Λειτουργίας;

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .