Πέμπτη, Ιουνίου 22

ΑΠΕΙΛΕΙ ο Χρ. Σπίρτζης! «ΓΥΡΙΖΩ στο ΠΑΣΟΚ αύριο το πρωί εάν...»

Αν πρόκειται να γίνει αυτή, εγώ γυρίζω στο ΠΑΣΟΚ την άλλη μέρα” έλεγε τις προάλλες ο Χρήστος Σπίρτζης όταν σχολιαζόταν, σε μια ομήγυρη, το ...

“Αν πρόκειται να γίνει αυτή, εγώ γυρίζω στο ΠΑΣΟΚ την άλλη μέρα” έλεγε τις προάλλες ο Χρήστος Σπίρτζης όταν σχολιαζόταν, σε μια ομήγυρη, το ενδεχόμενο να είναι η Έφη Αχτσιόγλου η επόμενη πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ...

Ο ίδιος, όταν τοποθετήθηκε η Πόπη Τσαπανίδου εκπρόσωπος Τύπου και είχε ρωτηθεί πώς -κατά τη γνώμη του- θα τα πάει, είχε αποφανθεί “σίγουρα πολύ καλύτερα από τον άλλο” εννοώντας τον Νάσο Ηλιόπουλο. Θεμιτή μεν η κάθε υποκειμενική προσέγγιση, αλλά το ταμπλό έγραψε στο τέλος είκοσι μονάδες διαφορά...


Κακά τα ψέματα, τα όργανα στην Κουμουνδούρου δεν αναμένουν τις νέες εκλογές της Κυριακής για να αρχίσουν. Έχουν ήδη ξεκινήσει. Κακά τα ψέματα επίσης, κάθε κόμμα εξουσίας που σέβεται τον εαυτό του (εκτός κι αν θεωρούν ότι δεν είναι πια), δεν θα περίμενε την επόμενη ήττα για να δρομολογήσει τις αναγκαίες διαδικασίες.

Στην καλύτερη περίπτωση ο ΣΥΡΙΖΑ θα “συγκρατήσει” τα ποσοστά του Μαΐου, προσπαθώντας να μην πάει παρακάτω. Το νταμπλ σκορ όμως θα αλλάξει; Όταν μάλιστα φαίνεται ότι μάλλον δεν θα ...αλλάξει και πάλι τίποτε, ποιο είναι το “μήνυμα” που εκπέμπεται για το μέλλον;

Προς το παρόν έχουν καταφέρει να τους “τρολάρει” με τον πιο άγριο τρόπο ο Μητσοτάκης. “Θα πρέπει εμείς να γίνουμε η αντιπολίτευση του εαυτού μας” είπε προχθές. “Δεν προχώρησαν οι ίδιοι σε καμία εσωτερική ανανέωση. Είχαν μια ολόκληρη τετραετία στη διάθεσή τους για να επανεφεύρουν τον εαυτό τους και την άφησαν να πάει στράφι” σχολίασε πριν από τρεις ημέρες Δυστυχώς γι αυτούς, έχει δίκιο και στα δύο.

Στο όνομα της “μη διάλυσης”, ο ΣΥΡΙΖΑ απειλείται τώρα με την σιωπή του νεκροταφείου. Το πρόβλημα θα ήταν εξ' ολοκλήρου δικό του εάν, καλώς ή κακώς, δεν ήταν -και θα παραμείνει- και η αξιωματική αντιπολίτευση. Μάλιστα η προοπτική και μόνο ότι ο Κ. Μητσοτάκης οδεύει πλέον προς ...12ετία, θα έπρεπε να έχει θέσει ήδη τέρμα στον στρουθοκαμηλισμό.

Αντιθέτως, όλα δείχνουν ότι ενόψει της 26ης Ιουνίου, αυτό που επιχειρείται στην Κουμουνδούρου είναι οι διευθετήσεις κορυφής και η διανομή νέων ρόλων σε ένα κόμμα προυχόντων και ισορροπιών. Κι ο κ. Τσίπρας φαίνεται ότι προτιμά να παραμείνει πρόεδρος υπό ομηρία και αμφισβήτηση παρά να κάνει τη γενναία και ιστορική υπέρβαση να αποτελέσει τον εγγυητή της ενότητας για να περάσει το κόμμα στην επόμενη ημέρα σε όλα κυριολεκτικά τα επίπεδα.

Ο κατά τα άλλα ικανός κ. Σπίρτζης -και ο κάθε “Σπίρτζης”- είναι βέβαιο ότι με την κατάλληλη ευκαιρία θα την ...κάνει. Όπως έκανε και τον Δεκέμβριο του 2014 όταν ο Γ. Παπανδρέου αρνήθηκε να τον χρίσει βουλευτή Επικρατείας του ΚΙΔΗΣΟ κι έτσι εν μια νυκτί από το Καστρί βρέθηκε στην Κουμουνδούρου. Κι ο πιο ασφαλής τρόπος, τώρα, για τη διάλυση του ΣΥΡΙΖΑ είναι η συρρίκνωσή του..
.
Ο ΚΟΡΙΟΣ


 http://www.press-gr.com/2023/06/blog-post_604.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .