Σάββατο, Ιουνίου 24

Ενδείξεις εκτόνωσης με τη διαμεσολάβηση Λουκασένκο

ΤΟ NOVOSTI ΜΕΤΑΔΙΔΕΙ ΟΤΙ ΕΠΗΛΘΕ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΙΓΚΟΖΙΝ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΚΟΠΗ ΤΗΣ ΠΟΡΕΙΑΣ ΤΗΣ ΒΑΓΚΝΕΡ ΠΡΟΣ ΤΗ ΜΟΣΧΑ - ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΓΙΝΕΙ ΓΝΩΣΤΑ ΤΑ ΑΝΤΑΛΛΑΓΜΑΤΑ


Για ενδείξεις αποκλιμάκωσης της έντασης στη Ρωσία κάνει λόγο το πρακτορείο Ria Novosti, καθώς μεταδίδει ότι ο ηγέτης της Wagner, Πριγκόζιν, αποδέχτηκε την πρόταση του προέδρου της Λευκορωσίας, Αλεξάντερ Λουκασένκο, να σταματήσει την επέλαση της μισθοφορικής στρατιωτικής οργάνωσης στη Ρωσία και να λάβει περαιτέρω μέτρα για την αποκλιμάκωση της έντασης.

Όπως μεταδίδει το πρακτορείο Ria Novosti, ο πρόεδρος της Λευκορωσίας, Αλεξάντερ Λουκασένκο, ανέλαβε ρόλο διαμεσολαβητή έτσι ώστε να σταματήσει η ανταρσία της Wagner. Συγκεκριμένα, μεταδόθηκε ότι μετά από επικοινωνία που είχε με τον Λευκορώσο πρόεδρο, ο Γεβγέν Πριγκόζιν

αποδέχθηκε την πρόταση που του έγινε να σταματήσει το κίνημα της μισθοφορικής στρατιωτικής ομάδας Wagner, της οποίας ηγείται.

Ο Λουκασένκο πρότεινε, επιπλέον, να λάβει περαιτέρω μέτρα για την αποκλιμάκωση της έντασης. Αξίζει να σημειωθεί πως ο πρόεδρος της Λευκορωσίας ήταν ο πρώτος στενός σύμμαχος του Βλαντιμίρ Πούτιν με τον οποίο επικοινώνησε ο Ρώσος πρόεδρος. Έτσι, φέρεται ο Λουκασένκο να ανέλαβε τον ρόλο του διαμεσολαβητή και να έχει καταφέρει να πείσει και τον Πριγκόζιν για να υπάρξει αποκλιμάκωση στην ένταση που έφερε τη Ρωσία στο χείλος του εμφυλίου πολέμου.

Λίγη ώρα αργότερα, ο Γεβγέν Πριγκόζιν μέσα από το κανάλι του στο Telegram, ανακοίνωσε ότι οι δυνάμεις της Wagner φεύγουν προς την αντίθετη κατεύθυνση από αυτή που κινούνταν τις τελευταίες ώρες. Επί της ουσίας, ο αρχηγός των μισθοφόρων επιβεβαίωσε τη δήλωση Λουκασένκο ότι επήλθε συμφωνία για αποκλιμάκωση. Όπως χαρακτηριστικά δήλωσε ο επικεφαλής της ρωσικής εταιρείας μισθοφόρων «έδωσα εντολή στις δυνάμεις να υποχωρήσουν και να επιστρέψουν στις βάσεις τους, προκειμένου να αποτραπεί 'αιματοχυσία'».

Τι αναφέρει στο ηχητικό ο Πριγκόζιν

«Ήθελαν να διαλύσουν τη Wagner. Ξεκινήσαμε στις 23 Ιουνίου την προέλαση της Δικαιοσύνης. Σε 24 ώρες φτάσαμε 200 χλμ. από τη Μόσχα. Όλη αυτή την περίοδο δεν χύθηκε ούτε μία σταγόνα αίματος των μαχητών μας. Τώρα είναι η στιγμή που θα χυθεί αίμα, οπότε με όλη το αίσθημα ευθύνης, οπότε παίρνουμε τα στρατεύματά μας και αποχωρούμε προς την αντίθετη κατεύθυνση προς τις εγκαταστάσεις της Wagner σύμφωνα με το σχέδιο».

Η πλήρης δήλωση της υπηρεσίας Τύπου του Λουκασένκο σχετικά με την κατάσταση μετά την ανταρσία της ομάδας Wagner:

«Σήμερα το πρωί, ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν ενημέρωσε τον Λευκορώσο ομόλογό του για την κατάσταση στη νότια Ρωσία με την ιδιωτική στρατιωτική εταιρεία Wagner. Οι αρχηγοί κρατών συμφώνησαν για κοινές ενέργειες.

Κατά την περαιτέρω ανάπτυξη των συμφωνιών, ο Πρόεδρος της Λευκορωσίας, αφού διευκρίνισε επιπλέον την κατάσταση μέσω των δικών του καναλιών, σε συμφωνία με τον Πρόεδρο της Ρωσίας, είχε συνομιλίες με τον επικεφαλής της Wagner PMC Γεβγέν Πριγκόζιν.

Οι διαπραγματεύσεις συνεχίστηκαν καθ' όλη τη διάρκεια της ημέρας. Ως αποτέλεσμα, ήρθαν σε συμφωνίες για το απαράδεκτο να εξαπολύσουν μια αιματηρή σφαγή στο έδαφος της Ρωσίας. Ο Γεβγέν Πριγκόζιν αποδέχτηκε την πρόταση του προέδρου της Λευκορωσίας Αλεξάντερ Λουκασένκο να σταματήσει η μετακίνηση των ενόπλων της εταιρείας Wagner στη Ρωσία και να λάβει περαιτέρω μέτρα για την αποκλιμάκωση της έντασης.

Αυτή τη στιγμή, στο τραπέζι υπάρχει μια απολύτως κερδοφόρα και αποδεκτή επιλογή για την επίλυση της κατάστασης, με εγγυήσεις ασφαλείας για τους μαχητές της Wagner PMC.

Όπως αναφέρθηκε προηγουμένως, επίσης σήμερα ο Πρόεδρος της Λευκορωσίας πραγματοποίησε δύο συναντήσεις με το μπλοκ εξουσίας της χώρας για αυτήν την κατάσταση».

 https://www.zougla.gr/kosmos/article/endiksis-ektonosis-me-tin-diamesolavisi-loukasenko

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .