Κυριακή, Ιουνίου 11

Θα νοικιάζατε το αυτοκίνητο σας σε αγνώστους για έξτρα εισόδημα;

Θα νοικιάζατε το αυτοκίνητο σας σε αγνώστους για έξτρα εισόδημα;

 Επιμέλεια: Γιώργος Παλληκάρης

Όλο και πληθαίνουν οι εταιρίες (αλλά και οι περιοχές όπου αυτές δραστηριοποιούνται) οι οποίες επιτρέπουν  σε ιδιώτες να νοικιάζουν για όσο θέλουν τα προσωπικά τους αυτοκίνητα, μέσω εφαρμογής.

Φεύγεις ταξίδι μερικές μέρες και το αυτοκίνητο θα μείνει σταματημένο στο παρκινγκ ενώ τα έξοδα τρέχουν; Πλέον αρκετές εταιρίες δίνουν την ευκαιρία στον καθένα να νοικιάσει το όχημα του. Μετά από την εταιρία Turo που θα λέγαμε πως είναι από τις πρώτες του είδους, πλέον και η Uber Carshare

επεκτείνεται σε περιοχές των Η.Π.Α. και του Καναδά, δείχνοντας πιθανότατα το μέλλον των μετακινήσεων και στον υπόλοιπο κόσμο.

"Υπάρχουν κάποιες στιγμές στη ζωή που μπορεί να χρειαστεί να οδηγήσετε μόνοι σας - είτε πρόκειται για να κάνετε δουλειές είτε για μια απόδραση το Σαββατοκύριακο. Το Uber Carshare σας επιτρέπει να δανείζεστε ένα αυτοκίνητο όταν το χρειάζεστε, ώστε να μη χρειάζεται να έχετε δικό σας. Μετατρέποντας οποιοδήποτε αυτοκίνητο σε κοινόχρηστο αυτοκίνητο, αυξάνετε την αποδοτικότητα και συμβάλλετε σε πιο βιώσιμες γειτονιές". Αυτό ήταν το post της CEO της Uber CarShare, Dara Khosrowshahi η οποία θέλει να μυήσει ακόμα περισσότερες πόλεις στο car sharing. Οι ιδιοκτήτες θα έχουν τη δυνατότητα να καθορίζουν τις δικές τους ημερήσιες και ωριαίες τιμές, την ώρα που τα καύσιμα περιλαμβάνονται στην τιμή της ενοικίασης και οι επιλογές ασφάλισης θα είναι διαθέσιμες μέσω εφαρμογής.

Το car sharing μπορεί να ακούγεται κάπως ξένο, όμως αξίζει να αναφέρουμε πως η Turo, το 2022, είχε πάνω από 160.000 ενεργούς οικοδεσπότες, 320.000 ενεργά οχήματα και 2,9 εκατομμύρια ενεργούς χρήστες παγκοσμίως.

Και στην χώρα μας, υπάρχουν μερικές εταιρίες διαμοιρασμού αυτοκινήτων, όμως η ελληνική νοοτροπία δεν έχει αγκαλιάσει ακόμα αυτή την διαδικασία. Πιστεύετε πως στο μέλλον θα γίνει μία πραγματικότητα που δεν θα αντιμετωπίζεται με καχυποψία;
  https://www.zougla.gr/automoto/news/article/8a-nikiazate-to-aftokinito-sas-se-agnostous-gia-ekstra-isodima

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .