Τετάρτη, Ιουνίου 21

Ο Μουζάλας και οι δραπέτες---Επειδή ο άνθρωπος φαίνεται συμπαθής, του κάνουμε μια δημιουργική πρόταση: να δώσει ο ίδιος το καλό παράδειγμα. Να βγάλει την εξώπορτα του σπιτιού του και να γκρεμίσει κάνα δυο τοίχους, να μπορεί να μπαίνει όποιος θέλει εντός. Κι όταν μπει κάποιος απρόσκλητος μουσαφίρης στην οικία Μουζάλα, ο ευαίσθητος πολιτικός του ΣΥΡΙΖΑ ν’ αρχίσει να τον ταΐζει και να τον χαρτζιλικώνει με επιδόματα

Είναι αξιοπερίεργο, αν όχι αξιοθαύμαστο, να κυβερνά από καιρού εις καιρόν παράταξη που μπερδεύει τα μέσα με τα έξω


 Ο Γιάννης Μουζάλας είναι υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ. Διατέλεσε υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, όταν οι μετανάστες λιάζονταν στην Ομόνοια – κι ήταν τόσο πολλοί οι φωτολουσμένοι, που μπορούσαν να κρύψουν τον ήλιο. Σε ραδιοφωνική του συνέντευξη δήλωσε για τον φράχτη του Εβρου: «Εγώ δεν θα ήθελα να υπάρχουν φράχτες. Οταν πέσει, θα έπαιρνα χαρά σαν να έπεφτε το Τείχος του Βερολίνου».

 

Ο Γιάννης Μουζάλας μπερδεύει το μέσα με το έξω. Ως παλαίμαχος αριστερός θα έπρεπε να γνωρίζει ότι το Τείχος του Βερολίνου δεν μοιάζει με τον φράχτη του Εβρου. Ο φράχτης του Εβρου θα εμποδίζει τους απέξω να μπουν μέσα. Το Τείχος του Βερολίνου δεν εμπόδιζε τους απέξω να μπουν μέσα, τους καπιταλιστές δηλαδή να μπουκάρουν στην Ανατολική Γερμανία, αλλά τους από μέσα να το σκάσουν έξω!

Το ανατολικογερμανικό καθεστώς που ξελιγωνόταν να θαυμάζουν η… θεσμική Αριστερά αλλά και ποικίλες παραφυάδες της δεν ήθελε να δραπετεύσουν οι… σωσμένοι κάτοικοι του ανατολικογερμανικού «παραδείσου», που είχαν φτιάξει τύποι όπως ο Εριχ Χόνεκερ (1912-1994).Κι ένα περίεργο πράγμα, βρε παιδί μου… Στις 9 Νοεμβρίου 1989, μόλις «μπάταρε» το καθεστώς του τρόμου και της φρίκης που ενέπνεε παγκοσμίως την Αριστερά για «αγώνες» (δηλαδή για ταραχές και μαζικές σφαγές), οι «σωσμένοι» κάτοικοι του «παραδείσου» την κοπάνησαν μαζικά! Δεν ήξεραν, μάλλον, πόσο καλά περνούσαν εις τας αγκάλας των κομισάριων και των εκάστοτε πατερούληδων και αποφάσισαν να γίνουν δραπέτες. Τότε ο Μουζάλας, που φαίνεται ότι δεν είναι αριστερός όπως οι πολλοί, καταχάρηκε. Δεν φόρεσε πλερέζες για την κατάλυση ενός σοβιετικού τύπου κράτους, αλλά ενθουσιάστηκε. Το ίδιο θα ενθουσιαστεί όταν γκρεμιστεί ο φράχτης του Εβρου.

 Επειδή ο άνθρωπος φαίνεται συμπαθής, του κάνουμε μια δημιουργική πρόταση: να δώσει ο ίδιος το καλό παράδειγμα. Να βγάλει την εξώπορτα του σπιτιού του και να γκρεμίσει κάνα δυο τοίχους, να μπορεί να μπαίνει όποιος θέλει εντός. Κι όταν μπει κάποιος απρόσκλητος μουσαφίρης στην οικία Μουζάλα, ο ευαίσθητος πολιτικός του ΣΥΡΙΖΑ ν’ αρχίσει να τον ταΐζει και να τον χαρτζιλικώνει με επιδόματα.

 newsbreak.gr

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .