Πέμπτη, Ιουνίου 15

Ελλάς Ελλήνων αδαών

 Τα έλεγε ο Σωκράτης (ήτοι ο Πλάτων) ότι πηγή παντός κακού η άγνοια και δεν τον πιστεύαμε


Παναγιώτης Λιάκος

Η άσπιλος και αθώα Εύα Καϊλή, η οποία δεν σύχναζε στον δεύτερο όροφο του σπιτιού της (όπου είχε «παρκαριστεί» η βαλίτσα με τα 600 χιλιάρικα), δεν είχε πρόβλημα με τη διαφθορά, αλλά με τις ξένες γλώσσες. Το αποκάλυψε και η ίδια και εμείς, ως θεσμικοί και καλοπροαίρετοι, την πιστεύουμε.

Συγκεκριμένα, σε συνέντευξή της στην εφημερίδα «De Staandard»

είπε: «Δεν έχω για τίποτα να κατηγορήσω τον εαυτό μου. Ή θα έπρεπε να μιλούσα καλύτερα γαλλικά και ιταλικά. Τότε θα ήξερα για τον άντρα μου και τον Παντσέρι».

Ναι, μωρέ, έχει δίκιο η κοπέλα. Πού να μάθεις καλά ιταλικά, όταν ο σύζυγός σου είναι Ιταλός; Πού να μάθεις καλά γαλλικά, όταν ζεις στο Βέλγιο και είσαι ευρωβουλευτίνα; Αν, όμως, είχε παντρευτεί η κοπέλα έναν ντελικανή από το Σουρινάμ και ζούσε στο Βιετνάμ, είναι σίγουρο ότι θα είχε… ανθιστεί την άσχημη τη φτιάξη, θα καταλάβαινε ότι η βαλίτσα δεν είχε σώβρακα, αλλά «μαρουλάκι» καταριανό και θα είχε γλιτώσει εκείνη από τις περιπέτειες κι εμείς από τα δάκρυα (μια και πολύ μας στενοχώρησε η υπόθεσή της και είμεθα και κάργα ψυχοπονιάρηδες με περιπτώσεις όπως η δική της).

Η Καϊλή είναι εξίσου αδαής και ανύποπτη όπως κι ο Κυριάκος Μητσοτάκης, που είχε πάρει υπό την εποπτεία του την ΕΥΠ, αλλά ουδείς τού μίλησε για τις υποκλοπές (κι είναι άβγαλτο το τσαμένο). Επίσης, η Καϊλή με τα πτωχούλικα ιταλικά και τα ψωρογαλλικούλια της μας θυμίζει και τον Αλαφούζο, που δεν ήξερε ο φουκαριάρης πώς βρέθηκε μια λιμουζίνα της εταιρίας του στην κατοχή ανθρώπου που έπεσε θύμα δολοφονικής επίθεσης και στο παρελθόν είχε καταδικαστεί ως συνεργός για τη δολοφονία του οπαδού του ΠΑΟ Μιχάλη Φιλόπουλου!

Εχουμε μεγάλο πρόβλημα με την αφέλεια στην Ελλάδα και πρέπει επειγόντως να το λύσουμε – και οι αφελείς πρέπει να είναι μερικά εκατομμύρια ψηφοφόροι και «πελάτες» διαφόρων καταστημάτων, που πουλάνε από ιδέες μέχρι οπαδισμό και την ίδια τη χώρα…Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .