Σάββατο, Ιουνίου 24

Ανδρέας Παπανδρέου : O χαρισματικός ηγέτης οι παρακαταθήκες του οποίου σήμερα είναι επίκαιρες όσο ποτέ

 Στις 18 Σεπτεμβρίου του 1993 στη συγκέντρωση του ΠΑΣΟΚ στη Θεσσαλονίκη, ο Ανδρέας Παπανδρέου διεμήνυε:

Παπανδρέου: Το όνομά μας, είναι η ψυχή μας

Όλοι  οι Έλληνες νοσταλγούν εκείνες τις ηρωικές για το λαό και τη χώρα εποχές. Ο Ανδρέας, έτσι τον προσφωνούσαν όλοι, γιατί τον ένιωθαν δικό τους άνθρωπο. Χάραζε δημιουργικούς αγωνιστικούς δρόμους για το λαό και την πατρίδα

Παπανδρέου: Το όνομά μας, είναι η ψυχή μας

Στις 18 Σεπτεμβρίου του 1993 στη συγκέντρωση του ΠΑΣΟΚ στη Θεσσαλονίκη, ο Ανδρέας Παπανδρέου διεμήνυε:

«Λαέ της Μακεδονίας, δεν ήταν δυνατό να ξεκινήσει από αλλού αυτός ο νικηφόρος αγώνας. Το δικό σου όνομα προσπαθούν να αμφισβητήσουν, τη δική σου ιστορία αρνούνται, τον δικό σου πολιτισμό θέλουν να παραχαράξουν. Από την καρδιά της Μακεδονίας στέλνουμε το μεγάλο μήνυμα. Δεν θα δεχθούμε τετελεσμένα που αμφισβητούν και υποθηκεύουν τα εθνικά μας δίκαια. Δεν θα υποστείλουμε τη σημαία του αγώνα. Το όνομά μας είναι η ψυχή μας. Δεν αναγνωρίζουμε κανένα κράτος με το όνομα Μακεδονία ή τα παράγωγά του, τα βόρεια σύνορά μας».

 

 

Σήμερα, δυστυχώς, από άκρη σε άκρη, σε ολόκληρη την Ελλάδα, όποιον κι αν ρωτήσεις θα σου πει ότι η εθνική μας αντιπροσωπεία είναι χαμηλότερη των περιστάσεων. Η εικόνα που παρουσίασαν στην ψήφο εμπιστοσύνης είναι θλιβερή.


Μετρούν τη Δημοκρατία με «κουκιά».

Για την ακρίβεια κινούνται σε πολιτικό βάλτο.

Ζυγίστηκαν, μετρήθηκαν και είναι λίγοι... Πολύ λίγοι.Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .