Τετάρτη, Ιουνίου 21

Οι Ρωσικοί διηπειρωτικοί πύραυλοι Sarmat αναπτύσονται στο ουκρανικό μέτωπο

 Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν ανακοίνωσε σήμερα ότι η νέα γενιά των διηπειρωτικών βαλλιστικών πυραύλων Sarmat, που έχουν την δυνατότητα να φέρουν 10 ή περισσότερες πυρηνικές κεφαλές, θα αναπτυχθούν σύντομα και θα τεθούν σε ετοιμότητα μάχης.

Ο Πούτιν μιλώντας σε νέους αποφοίτους στρατιωτικών ακαδημιών, επισήμανε την σημασία της «τριάδας» των πυρηνικών δυνάμεων της Ρωσίας που μπορούν να επιχειρήσουν από ξηράς, θαλάσσης και αέρος.

«Το πιο σημαντικό θέμα εδώ είναι η ανάπτυξη της πυρηνικής τριάδος, η οποία είναι μια εγγύηση σημαντική για την στρατιωτική ασφάλεια της Ρωσίας και την παγκόσμια σταθερότητα», είπε ο Ρώσος πρόεδρος.

«Ήδη, περίπου μισές από τις μονάδες και σχηματισμούς των Στρατηγικών Πυραυλικών Δυνάμεων είναι εξοπλισμένες με τα τελευταία συστήματα Yars, και τα στρατεύματα έχουν επανεξοπλιστεί με σύγχρονα πυραυλικά συστήματα με την υπερηχητική κεφαλή Avangard».

Οι πρώτοι εκτοξευτήρες των πυραύλων Sarmat θα τεθούν σε ετοιμότητα μάχης «στο προσεχές μέλλον» είπε ο Πούτιν.

Σοϊγκού: Η Δύση διεξάγει πραγματικό πόλεμο κατά της Ρωσίας

Ο υπουργός Άμυνας της Ρωσίας Σεργκεί Σοϊγκού απευθυνόμενος σήμερα σε αποφοίτους στρατιωτικών σχολών είπε ότι η «συλλογική Δύση» διεξάγει έναν «πραγματικό πόλεμο» κατά της Ρωσίας.

Μιλώντας δίπλα στον πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν σε εκδήλωση που έγινε στο Κρεμλίνο, ο Σοϊγκού πρόσθεσε ότι ο ρωσικός στρατός θα κάνει το παν για να εγγυηθεί την ασφάλεια της χώρας.

Το Κίεβο κατηγορεί την Ουγγαρία ότι παίζει το παιγνίδι της Μόσχας στη μεταφορά αιχμαλώτων πολέμου

Η Ουκρανία ανακοίνωσε σήμερα ότι παρέλαβε πρόσφατα τρεις αιχμαλώτους πολέμου που είχαν μεταφερθεί στην Ουγγαρία από την Ρωσία. Ομως το Κίεβο κατηγορεί την Βουδαπέστη ότι παραβίασε το διεθνές ανθρωπιστικό δίκαιο κατά την διάρκεια της διαδικασίας και ότι παίζει το παιγνίδι της Μόσχας.

«Επιβεβαιώνω ότι τρεις πρώην αιχμάλωτοι πολέμου επέστρεψαν στην Ουκρανία» επί συνόλου 11 αιχμαλώτων που μεταφέρθηκαν στις 8 Ιουνίου στην Ουγγαρία, δήλωσε ο Ντμίτρο Λούμπινετς, ο υπεύθυνος για τα δικαιώματα του ανθρώπου του ουκρανικού κοινοβουλίου.

«Από την αρχή της ιστορίας αυτής, η Ουγγαρία έπαιξε το παιγνίδι της ρωσικής πλευράς και της ρωσικής προπαγάνδας. «Ηταν σχεδιασμένο ως ειδική επιχείρηση κατά της Ουκρανίας και πραγματοποιήθηκε από τις ρωσικές ειδικές υπηρεσίες με την συμμετοχή της ουγγρικής πλευράς».

Ηδη χθες, η ουκρανική διπλωματία κατηγόρησε την Βουδαπέστη ότι της απέκλεισε την πρόσβαση στην ομάδα αυτή των αιχμαλώτων που παραδόθηκαν στην Ουγγαρία μέσω της ορθόδοξης ρωσικής εκκλησίας και εν αγνοία του Κιέβου.

Η ομάδα αυτή των αιχμαλώτων προέρχεται από την Υπερκαρπαθία, περιοχή που βρίσκεται στην δυτική Ουκρανία και κατοικείται από σημαντική ουγγρική κοινότητα. Σύμφωνα με την Βουδαπέστη, ορισμένοι από τους ένδεκα αυτούς άνδρες είναι κάτοχοι ουγγρικών διαβατηρίων, ενώ οι υπόλοιποι έλαβαν το καθεστώς του πρόσφυγα στην Ουγγαρία.

Μεταφέροντας τους αιχμαλώτους αυτούς, η Ουγγαρία ενήργησε «κατά τελείως μυστικό τρόπο, χωρίς να δώσει καμία πληροφορία στην Ουκρανία, γεγονός που συνιστά παραβίαση του διεθνούς ανθρωπιστικού δικαίου και της Σύμβασης της Γενεύης» σχετικά με την προστασία των αιχμαλώτων πολέμ9ου, δήλωσε ο Ντμίτρο Λούμπινετς.

«Ηταν για μας έκπληξη που μία χώρα μέλος της Ευρωπαϊκής Ενωσης και του ΝΑΤΟ μπορεί να το κάνει αυτό ανοικτά και εσκεμμένα».

Η Ουγγαρία απάντησε στις κατηγορίες περί αποκλεισμού της πρόσβασης προς την ομάδα των πρώην αιχμαλώτων λέγοντας ότι οι 11 άνδρες δεν θεωρήθηκαν αιχμάλωτοι πολέμου δεδομένου ότι απελευθερώθηκαν σε ρωσικό έδαφος.

«Βρίσκονται εδώ με την θέλησή τους, μπορούν επίσης να αναχωρήσουν ελεύθερα οποιαδήποτε στιγμή. Δεν τους παρακολουθούμε», δήλωσε την Δευτέρα ο Γκεργκέλι Γκούλιας, επικεφαλής του γραφείου του πρωθυπουργού Βίκτορ Ορμπάν.

Εξηγήσεις ζητεί από τις ουγγρικές αρχές η ΕΕ

Ο εκπρόσωπος της ευρωπαϊκής διπλωματίας Πέτερ Στάνο δήλωσε ωστόσο ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή «θα ζητήσει από τις ουγγρικές αρχές λεπτομερέστερες πληροφορίες» για την κατάσταση των αιχμαλώτων.

«Εναπόκειται στην Ουγγαρία να εξηγήσει τις λεπτομέρειες, τον ρόλο που έπαιξε η Βουδαπέστη στην συγκυρία της απελευθέρωσης ουκρανών πολιτών από την Ρωσία», είπε κατά την διάρκεια συνέντευξης Τύπου στις Βρυξέλλες.

 https://www.zougla.gr/kosmos/article/poutin-i-nei-dipirotiki-piriniki-piravli-sarmat-8a-ine-sintoma-etimi-na-anaptix8oun

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .