Πέμπτη, Ιουνίου 22

Βρέθηκαν συντρίμμια στο σημείο κατάδυσης του «Titan»

 Η αμερικανική Ακτοφυλακή ανακοίνωσε πως στο σημείο που διεξάγονται οι έρευνες για το υποβρύχιο «Titan» βρέθηκαν συντρίμμια. Η ανακάλυψη έγινε από το καναδέζικο βαθυσκάφος του πλοίου «Horizon Arctic», που βρισκόταν κοντά στο ναυάγιο του Τιτανικού.

Οι ειδικοί αξιολογούν τα νέα στοιχεία και στις 23:00 (ώρα Ελλάδος) της Πέμπτης αναμένεται να υπάρξει επίσημη ενημέρωση σχετικά από την Ακτοφυλακή.

Τα βαθυσκάφη κάνουν τη διαφορά

Από νωρίς το μεσημέρι της Πέμπτης, δύο βαθυσκάφη (ένα γαλλικό και ένα καναδικό) έχουν καταδυθεί στον Ατλαντικό Ωκεανό και αναζητούν οποιοδήποτε ίχνος του υποβρυχίου «Titan», που εξαφανίστηκε κατά την περιήγηση κοντά στο ναυάγιο του Τιτανικού.

Το γαλλικό πλοίο «Atalante» έφτασε στην περιοχή των ερευνών, μεταφέροντας ρομπότ και βαθυσκάφος, τα οποία έχουν τη δυνατότητα κατάδυσης ακόμα και στα 6.000 μέτρα, όπως ανακοίνωσε το γαλλικό ινστιτούτο θαλασσίων ερευνών Ifremer.

Το ερευνητικό σκάφος χρησιμοποιεί για πρώτη φορά ηχητικό σύστημα για τη χαρτογράφηση του βυθού ώστε η έρευνα του ρομπότ να είναι περισσότερο στοχευμένη, διευκρίνισε το Ifremer.

Η περιοχή των ερευνών
Η περιοχή των ερευνών

Το γαλλικό ρομπότ έχει τηλεκατευθυνόμενους βραχίονες με το οποίους μπορεί να κόψει καλώδια ή να κάνει άλλες μανούβρες για να απελευθερώσει κάποιο ακινητοποιημένο σκάφος. Μπορεί επίσης να καταδυθεί σε μεγαλύτερο βάθος από τα υπόλοιπα βαθυσκάφη που βρίσκονται αυτή τη στιγμή στο σημείο του ναυαγίου.

Στη συγκεκριμένη περιοχή, βρίσκεται και το καναδικό πλοίο «Horizon Arctic», του οποίου το βαθυσκάφος βρήκε και τα συντρίμμια. Είναι το πρώτο εύρημα που προκύπτει από τις έρευνες των ρομποτικών σκαφών.

Στη συγκεκριμένη περιοχή, βρίσκεται και το καναδικό πλοίο «Horizon Arctic», του οποίου το βαθυσκάφος βρήκε και τα συντρίμμια. Είναι το πρώτο εύρημα που προκύπτει από τις έρευνες των ρομποτικών σκαφών.

Βρετανική βοήθεια

Παράλληλα, στο σημείο των ερευνών θα βρεθεί και ένα υποβρύχιο του βρετανικού Βασιλικού Ναυτικού, ανακοίνωσε η Ντάουνινγκ Στριτ.

Η Βρετανία θα συμβάλλει επίσης στην επιχείρηση διάσωσης με ένα αεροσκάφος, που θα μεταφέρει εξοπλισμό στον Καναδά.

Οι ενέργειες του Ηνωμένου Βασιλείου ακολουθούν έπειτα από αίτημα του αμερικανικού Λιμενικού.

 https://www.zougla.gr/kosmos/article/eksafanisi-ipovrixiou-titan-vre8ikan-sintrimia-stin-perioxi-ton-erevnon

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .