Πέμπτη, Ιουνίου 22

Αποκάλυψη που σοκάρει για την Κυβέρνηση Μητσοτάκη και την ασφάλεια των τρένων

 Αφαιρέθηκαν η τηλεδοίκηση και άλλα  μέτρα ασφαλείας από τα προαπαιτούμενα για το Ταμείο Ανάκαμψης;

Με μια αποκάλυψη που -αν ισχύει- αναμένεται να προκαλέσει πάταγο, φανερώνεται η ψευτιά και η υποκρισία της απελθούσας Κυβέρνησης Μητσοτάκη, ειδικά στο θέμα του τραγικού δυστυχήματος των Τεμπών.

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρονται στην εφημερίδα Documento που θα κυκλοφορήσει αύριο, τρεις μέρες μετά τις εκλογές της 21ης Μαΐου, η υποχρέωση ολοκλήρωσης του συστήματος ERTMS (Ευρωπαϊκό Σύστημα Διαχείρισης Σιδηροδρομικής Κυκλοφορίας) για τον σιδηροδρομικό άξονα ΠΑΘΕ (Πάτρα – Αθήνα – Θεσσαλονίκη – Ειδομένη), αφαιρέθηκε από τα προαπαιτούμενα για τα χρήματα

του Ταμείου Ανάκαμψης!

Όσες υποσχέσεις και να έδωσε ο πρώην Πρωθυπουργός και οι Υπουργοί του ότι θα ολοκληρωθεί η τηλεδιοίκηση (αφού πρώτα έπαιξαν τις… κουμπάρες για το αν λειτουργεί ή δεν λειτουργεί), η αποκάλυψη αυτή τους αφήνει έκθετους.

Μάλιστα, σύμφωνα με τις πληροφορίες της εφημερίδας, από τις «παρεμβάσεις για την αναβάθμιση και αναδιάταξη του συστήματος και της υποδομής του ελληνικού σιδηροδρομικού δικτύου», αφαιρέθηκαν τα τμήματα του δικτύου Πειραιάς–Αθήνα–Θεσσαλονίκη και Αεροδρόμιο Αθηνών– Κιάτο και παραμένει μόνο αυτό που αφορά το υποέργο Μακεδονία – Θράκη

Το προσχέδιο των αλλαγών το απαιτούσε η Κομισιόν από τα κράτη-μέλη ώστε να γίνει αναπροσαρμογή των σχεδιασμών λόγω της ενεργειακής κρίσης μετά τη σύγκρουση της Ουκρανίας.

Η Ελλάδα μέσω της απελθούσας Κυβέρνησης, πρότεινε αλλαγές στην «οργανωτική μεταρρύθμιση στον τομέα των σιδηροδρόμων», με το σημείο που εξαλείφεται να είναι το εξής: «Το Ευρωπαϊκό Σύστημα Διαχείρισης Σιδηροδρομικής Κυκλοφορίας (ERTMS) θα αναπτυχθεί πλήρως στο κεντρικό δίκτυο ΠΑΘΕ» (σ.σ. απαρτίζεται από το Ευρωπαϊκό Σύστημα Ελέγχου Τρένων ETCS και το Παγκόσμιο Σύστημα Κινητών Επικοινωνιών για Σιδηροδρόμους GSM-R).

https://www.newsbreak.gr/parapolitika/478666/apokalypsi-poy-sokarei-gia-tin-kyvernisi-mitsotaki-kai-tin-asfaleia-ton-trenon/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .