Τρίτη, Ιουλίου 25

Δραματική προειδοποίηση για την πύρινη λαίλαπα: «Δεν υπάρχει χρόνος» – Επιτακτική η ανάγκη για Beriev

Αλέκος Παπαδόπουλος: Τα μεγάλα μέτωπα φωτιάς δεν σβήνουν με «ποτιστήρια»

Στη σκιά της τραγωδίας της συντριβής του παμπάλαιου Canadair που συμμετείχε στην προσπάθεια κατάσβεσης της πυρκαγιάς στην Κάρυστο της Εύβοιας, με αποτέλεσμα το θάνατο των δύο χειριστών του αεροσκάφους, γίνεται και η συζήτηση για τις καταστροφές που αφήνουν οι φλόγες σε όλα τα μέτωπα ανά την Ελλάδα, που είναι ανυπολόγιστες.

Φωτιές ανεξέλεγκτες, με έναν κρατικό μηχανισμό μονίμως απών και ένα πυροσβεστικό σώμα το οποίο θέλει, υπερπροσπαθεί, αλλά δεν επαρκεί και όχι με δική του ευθύνη. Σε αυτό ακριβώς το σημείο, την ανεπάρκεια των πυροσβεστικών μέσων στέκεται ο πρώην Υπουργός Αλέκος Παπαδόπουλος, με ένα άρθρο-προειδοποίηση, στο οποίο αναφέρει αλήθειες.

Αλήθειες που τεχνηέντως αγνοεί η Κυβέρνηση Μητσοτάκη, η οποία με περίσσια υποκρισία, αλαζονεία και θράσος, αλλά καμία ουσία, αντιμετωπίζει το κάθε τι.

Όπως αναφέρει ο κ.Παπαδόπουλος το κενό των ρωσικών αεροσκαφών Beriev είναι κάτι παραπάνω από εμφανές και δυσαναπλήρωτο, ειδικά στα μεγάλα πύρινα μέτωπα. Οι εκτεταμένες καταστροφές άλλωστε είναι απόδειξη αυτού.

Όπως υπενθυμίζει ο πρώην Υπουργός, με ευθεία βέλη κατά του Μαξίμου, οι πρώτες ενοικιάσεις ρωσικών αεροπλάνων «ξεκίνησαν το 1998 και σταμάτησαν για τους γνωστούς λόγους τα δύο τελευταία χρόνια».

Ο Αλέκος Παπαδόπουλος προειδοποιεί ότι «το επόμενο διάστημα θα αρχίσουν οι ισχυροί βόρειοι άνεμοι και πιθανόν η καταστροφή των δασών να πάρει ανεξέλεγκτη διάσταση» και καλεί την Κυβέρνηση να βρει από τη Δύση άμεσα, αεροσκάφη ισάξια με τα Beriev ή αν δεν βρει, να ζητήσει από την ΕΕ ειδική εξαίρεση ώστε να στραφεί στη Ρωσία.

Καταλήγει επ’  αυτού με πολύ χαρακτηριστικό τρόπο: «Η άφευκτη και άμεση αυτή ανάγκη ελπίζω να μην αντιμετωπισθεί για άλλη μια φορά με την υποκρυπτόμενη ατολμία πίσω από τη γνωστή φράση «δεν γίνονται αυτά». Ναι γίνονται».

  • Ολόκληρο το άρθρο του πρώην Υπουργού στο KReport:

Τα μεγάλα μέτωπα φωτιάς δεν σβήνουν με «ποτιστήρια»

Είναι φανερή πλέον αυτό το καλοκαίρι, όπως και πέρσι, η ανεπάρκεια των πυροσβεστικών μέσων εξ ου και οι εκτεταμένες καταστροφές. Δυστυχώς το κενό των ρωσικών πτητικών μέσων αεροπυρόσβεσης γίνεται περισσότερο εμφανές προκειμένου ειδικά για εκτεταμένα μέτωπα φωτιάς. Υπενθυμίζω ότι για τον σκοπό αυτό οι πρώτες ενοικιάσεις ρωσικών αεροπλάνων ξεκίνησαν το 1998 και σταμάτησαν για τους γνωστούς λόγους τα δύο τελευταία χρόνια.

Το επόμενο διάστημα θα αρχίσουν οι ισχυροί βόρειοι άνεμοι και πιθανόν η καταστροφή των δασών να πάρει ανεξέλεγκτη διάσταση.

Δυστυχώς οι επιλογές της χώρας είναι μόνο δύο, προκειμένου να αντιμετωπίσουμε τον επαπειλούμενο κίνδυνο των επόμενων ημερών.

Δυοίν θάτερον. Δεν υπάρχει χρόνος. Πρέπει άμεσα να αναζητήσουμε ή να ενοικιάσομε από τη Δύση τις επόμενες ημέρες αντίστοιχης ισχύος με τα ρωσικά πτητικά μέσα ικανά να αντιμετωπίσουν μεγάλα μέτωπα πυρκαγιών ή εφόσον δεν ανευρεθούν εκεί να ζητήσουμε από την Ευρωπαϊκή Ένωση ειδική εξαίρεση από τα ισχύοντα μέτρα απαγόρευσης λόγω του Ουκρανικού.

Η άφευκτη και άμεση αυτή ανάγκη ελπίζω να μην αντιμετωπισθεί για άλλη μια φορά με την υποκρυπτόμενη ατολμία πίσω από τη γνωστή φράση «δεν γίνονται αυτά». Ναι γίνονται.

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .