Τετάρτη, Ιουλίου 26

Η ανατριχιαστική προφητεία του Σάκη Μουμτζή για ανατροπή της κυβέρνησης

Συντάκτης: ΚΥΡΙΟΣ ΜΑΞΙΜΟΣ

Ένας από τους αρχιτέκτονες του θριάμβου Μητσοτάκη, είναι αναμφισβήτητα ο Σάκης Μουμτζής. Κάποιοι φυσικά αντιμετώπιζαν τον συγκεκριμένο αρθρογράφο με ειρωνεία, λόγω του «κομμουνιστικού του παρελθόντος».

Αυτό είναι απολύτως άδικο. Ο Σάκης Μουμτζής, ουδέποτε υπήρξε σταλινικός. Αντίθετα, το αριστερό του παρελθόν ήταν

συνυφασμένο με την πολιτική πτέρυγα η οποία αποθέωνε τον κομμουνιστή ηγέτη της Ρουμανίας, Τσαουσέσκου.

Η μεταπήδηση του λοιπόν από το «στρατόπεδο Τσαουσέσκου» στο «στρατόπεδο Μητσοτάκη», δεν μπορεί να θεωρηθεί πολιτική κυβίστηση.

Ο πεφωτισμένος αρθρογράφος λοιπόν, σε ανύποπτο χρόνο, είχε αναρτήσει ένα μήνυμα το οποίο αποδεικνύεται εξαιρετικά προφητικό.

Το προφητικό μήνυμα του Σάκη Μουμτζή

«Εκφράζονται φόβοι πως υπάρχει περίπτωση να συμφωνηθεί μερική αποστρατιωτικοποίηση κάποιον νησιών του Αιγαίου. Νομίζω πως αυτοί οι φόβοι είναι υπερβολικοί. Δεν μπορεί να υπάρξει ελληνική κυβέρνηση που θα πάρει τέτοια απόφαση. Θα ανατραπεί ακαριαία».

Στο μεσοδιάστημα όμως, επήλθε η μερική αποστρατιωτικοποίηση νησιών του Αιγαίου με πρόσχημα την βοήθεια στην Ουκρανία, ενώ οι τελευταίες εξελίξεις στο Βίλνιους, εντείνουν τις ανησυχίες για περαιτέρω εθνικές υποχωρήσεις.

Απομένει να μπούμε εάν θα επιβεβαιωθεί η προφητεία του Σάκη Μουμτζή. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .