Πέμπτη, Αυγούστου 17

Γύρισαν ξανά οι θυρωροί στις εισόδους πολυκατοικιών στην Αττική – Ποια τα καθήκοντά τους

Γύρισαν ξανά οι θυρωροί στις εισόδους πολυκατοικιών στην Αττική – Ποια τα καθήκοντά τους

Ο Γιώργος Βαμβακάς, πρόεδρος της ομοσπονδίας θυρωρών, μίλησε στην πρωινή εκπομπή του MEGA και αποκάλυψε ότι στο παρελθόν το επάγγελμα του θυρωρού ήταν «κλειστό».

«Αν κάποιος ήθελε να γίνει θυρωρός αγόραζε το επάγγελμα, γιατί ήταν ”κλειστό”. Η τιμής της αγοράς ήταν διπλάσια τιμή από τα

διαμερίσματα, όπως είναι οι άδειες για τα ταξί σήμερα», ανέφερε χαρακτηριστικά ο θυρωρός.

 

Πόσοι εγγεγραμμένοι θυρωροί υπάρχουν σήμερα;

Η ομοσπονδία έχει συνολικά 1500 μέλη σε Αθήνα, Πειραιά και Θεσσαλονίκη, όμως πραγματικός αριθμός των θυρωρών είναι μεγαλύτερος, περίπου απαριθμούνται 4.οοο.

Τα κτίρια που έχουν την δυνατότητα να έχουν θυρωρούς και προσωπικό καθαριότητας δημιουργούν υπεραξία κι έχουν άλλη θέση στην αγορά ακινήτων.

Μάλιστα, όπως είπε ο πρόεδρος της ομοσπονδίας θυρωρών, οι ασφαλιστικές εταιρείες όταν τα κτίρια έχουν θυρωρούς, τότε τα ασφάλιστρα μειώνονται περίπου κατά 20%.

Οι θυρωροί είναι υπεύθυνοι για την εύρυθμη λειτουργία του κτιρίου που εργάζονται και δίνουν προσοχή και στο κομμάτι της ασφάλειας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στο επάγγελμα του θυρωρού έχουν ενταχθεί πολύ νέοι σε ηλικία άνθρωποι.

Για αυτό το λόγο έχουν δημιουργηθεί λίστες αναμονής για μία θέση θυρωρού.

https://www.newsbeast.gr/greece/arthro/9935588/gyrisan-xana-oi-thyroroi-stis-eisodous-polykatoikion-stin-attiki-poia-ta-kathikonta-tous

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .