Πέμπτη, Αυγούστου 17

Το υφαντό στο προσκεφάλι του Κυριάκου…

«Και αυτό θα περάσει»

Συντάκτης: ΚΥΡΙΟΣ ΜΑΞΙΜΟΣ
Ο πρωθυπουργός συνεχίζει αμέριμνος τις διακοπές του, ενώ η χώρα βρίσκεται σε ένα σπιράλ απαξίωσης και ο Σταν Γκρίνμπεργκ ανησυχεί για πρώτη φορά ότι η κυβέρνηση ενδέχεται να αντιμετωπίσει «απώλεια στήριξης».

Για πρώτη φορά ο αμερικανός γκουρού της επικοινωνίας ο οποίος αμείβεται με ένα ιλιγγιώδες ποσό που πάντως δεν επιβαρύνει

(άμεσα) τον δημόσιο κορβανά, βλέπει τα περιθώρια κοινωνικής ανοχής να στενεύουν. Αυτός ήταν και ο λόγος που απαγόρευσε στον Κυριάκο να κάνει διάγγελμα έπειτα από τα φρικτά γεγονότα στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Υπάρχει ένα αριθμητικό στοιχείο το οποίο επιτείνει αυτή την ανησυχία: Ο Κυριάκος έχει δυσανάλογη δύναμη από την πραγματική που προέκυψε από το εκλογικό αποτέλεσμα. Αρκεί να αναλογιστούμε ότι η Ν.Δ. κυβερνά με 300,000 λιγότερες ψήφους από αυτές που πήρε ο Κώστας Καραμαλής το 2009 και …παραιτήθηκε! Αυτό εξηγεί και το γεγονός γιατί την βραδιά του υποτιθέμενου θριάμβου, στην Πειραιώς βρίσκονταν μόλις 200 άτομα, στην συντριπτική πλειοψηφία τους στελέχη του κόμματος για να «αποθεώσουν» τον «θριαμβευτή».

Η ισχύς λοιπόν της κυβέρνησης, είναι μία εικονική πραγματικότητα. Βασίζεται στην εικόνα που δημιουργείται από τα ΜΜΕ, τους μηχανισμούς προπαγάνδας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και φυσικά την διαλυμένη αντιπολίτευση.

Ο Κυριάκος πάντως, δεν ανησυχεί καθόλου. Πιστεύει πως έχει την απόλυτη ισχύ στα χέρια του, ενώ είναι πεπεισμένος ότι και η εισβολή των Κροατών ναζί θα ξεχαστεί γρήγορα.

Είναι λες και στο προσκεφάλι του έχει το υφαντό που έβαζαν οι παλιές νοικοκυρές στον καθρέφτη τους, το οποίο έλεγε «θα περάσει κι αυτό».

Μέχρι στιγμής πάντως, έχει δικαιωθεί. Από την υπόθεση του Νίκου Γεωργιάδη, τις Πρέσπες, τους 36.000 νεκρούς από την πανδημία, τα Τέμπη, το μνημόνιο Τουρκίας Λιβύης, το Turkagean, εως την πρωτοφανή ληστεία με τους λογαριασμούς ρεύματος και τις ανατιμήσεις στα τρόφιμα, όλα όντως «πέρασαν χωρίς να τον αγγίξουν».

Ο σύμβουλος του πάντως πιστεύει ότι το μαλλί στον αργαλειό τελειώνει…


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .