Πέμπτη, Αυγούστου 3

Η δίωξη κατά του Τραμπ από το Υπ. Δικαιοσύνης είναι κήρυξη πολέμου κατά των Αμερικανών ψηφοφόρων


Δεν πρόκειται για τον Τραμπ. Πρόκειται για την ποινικοποίηση της διαφωνίας και την τιμωρία των εκατομμυρίων που τον ψήφισαν – και την προειδοποίησή τους να μην το ξανακάνουν.

Tην Τρίτη, το υπουργείο Δικαιοσύνης του προέδρου Τζο Μπάιντεν προχώρησε στο πρωτοφανές βήμα να απαγγείλει κατηγορίες στον πρώην πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ – τον κύριο αντίπαλο του Μπάιντεν στις επερχόμενες εκλογές του 2024 – επειδή εξέφρασε επανειλημμένα την άποψή του ότι οι προηγούμενες εκλογές ήταν κλεμμένες, στημένες και άδικες.Πρόκειται για μια άποψη την οποία συμμερίζονται εκατομμύρια Αμερικανοί και την οποία αναμφισβήτητα δικαιούνται χάρη στην Πρώτη Τροποποίηση. Αυτό περιλαμβάνει και τον Τραμπ, ο οποίος έχει δηλώσει επανειλημμένα (και πρόσφατα) ότι οι εκλογές του 2020 ήταν κλεμμένες. Πιθανότατα θα συνεχίσει να το λέει μέχρι την τελευταία του μέρα, και έχει κάθε δικαίωμα να το κάνει.

Η ιδέα ότι το υπουργείο Δικαιοσύνης μας μπορεί να παραπέμψει κάποιον, ειδικά τον κύριο πολιτικό αντίπαλο του εν ενεργεία προέδρου, για λόγο που προστατεύεται από την Πρώτη Τροπολογία είναι απλώς παράλογη. Μας βάζει σταθερά στην περιοχή της μπανανίας, όπου δικτάτορες φυλακίζουν τους πολιτικούς τους αντιπάλους πριν από την ημέρα των εκλογών για να εξασφαλίσουν την “επανεκλογή” τους.
Με απλά λόγια, αυτό το κατηγορητήριο δεν είναι τίποτα περισσότερο από μια κήρυξη πολέμου εναντίον των Αμερικανών ψηφοφόρων και του συνταγματικού δικαιώματός τους στην ελευθερία του λόγου. Όπως σημείωσε ο Jonathan Turley στο Twitter, “Αν πάρετε ένα κόκκινο στυλό σε όλο το υλικό που κατά τεκμήριο προστατεύεται από την Πρώτη Τροπολογία, μπορείτε να μειώσετε μεγάλο μέρος του κατηγορητηρίου σε haiku”.

Σκεφτείτε τι ισχυρίζεται, και τι όχι, ο ειδικός σύμβουλος του υπουργείου Δικαιοσύνης Τζακ Σμιθ (ο οποίος, ας μην ξεχνάμε, είχε κάποτε επιτιμηθεί από ένα ομόφωνο Ανώτατο Δικαστήριο αφού προσπάθησε να βάλει στη φυλακή έναν κυβερνήτη του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος κατά τη διάρκεια της διακυβέρνησης Ομπάμα). Οι κατηγορίες εναντίον του Τραμπ δεν περιλαμβάνουν την υποκίνηση σε βία στις 6 Ιανουαρίου 2021. Ίσως εκπλαγείτε όταν το ακούσετε αυτό μετά την υπερβολική συνέντευξη Τύπου του Σμιθ την Τρίτη, κατά την οποία μιλούσε συνεχώς για την εξέγερση της 6ης Ιανουαρίου στο Καπιτώλιο και πόσο φρικτή ήταν.

Αντ’ αυτού, οι κατηγορίες είναι ότι ο Τραμπ διέπραξε συνωμοσία με σκοπό την παρακώλυση επίσημης διαδικασίας, παρακώλυση και απόπειρα παρακώλυσης επίσημης διαδικασίας και συνωμοσία κατά των δικαιωμάτων. Ακούγεται τρομακτικό, αλλά αυτό στο οποίο καταλήγει είναι η ποινικοποίηση των απόψεων με τις οποίες ο Τζακ Σμιθ και το υπουργείο Δικαιοσύνης του Μπάιντεν τυχαίνει να διαφωνούν.

Το κρίσιμο είναι ότι το κατηγορητήριο του Σμιθ υποστηρίζει ότι οι ισχυρισμοί του Τραμπ σχετικά με τις εκλογές του 2020 ήταν ψευδείς και ότι γνώριζε ότι ήταν ψευδείς. Ως απόδειξη, ο Σμιθ επικαλείται ένα σωρό αξιωματούχους του Τραμπ και ομοσπονδιακές γραφειοκρατίες που του είπαν ότι δεν υπήρχαν αποδείξεις για εκτεταμένη εκλογική απάτη. Αναφέρει ακόμη και την περιβόητη Υπηρεσία Κυβερνοασφάλειας και Ασφάλειας Υποδομών του Υπουργείου Εσωτερικής Ασφάλειας, η οποία γνωρίζουμε πλέον, χάρη στους “Φακέλους Twitter”, ότι παρενέβη άμεσα στις εκλογές του 2020, λογοκρίνοντας τους Αμερικανούς μέσω πληρεξουσίου.

Ωστόσο, παρά το γεγονός ότι η CISA του έλεγε το αντίθετο, ο Τραμπ συνέχισε να ισχυρίζεται ότι οι εκλογές εκλάπησαν, άρα πρέπει να λέει ψέματα. Ή έτσι πάει το σκεπτικό εδώ.

Το ξέρω, το ξέρω. Πιθανότατα σκέφτεστε ότι αυτό δεν μπορεί να είναι αληθινό, ότι κανείς δεν θα ήταν τόσο ηλίθιος ώστε να κρεμάσει κατηγορίες στην ιδέα ότι ο Τραμπ πίστευε κρυφά ότι έχασε τις εκλογές επειδή του το είπαν ένα μάτσο αξιωματούχοι του βαθέος κράτους, αλλά είπε ψέματα γι’ αυτό με την ελπίδα να κάνει μια μεγάλη “συνωμοσία”.
Αλλά αυτό δεν έχει σημασία. Το αν ο Τραμπ ήξερε ότι έχασε τις εκλογές και είπε ψέματα γι’ αυτό είναι πολιτικό θέμα, όχι νομικό. Είναι ακριβώς το είδος του θέματος που μπορεί να διευθετηθεί μόνο από τους ψηφοφόρους, όχι από τους κακοποιούς του υπουργείου Δικαιοσύνης της κυβέρνησης Μπάιντεν.

Σκεφτείτε το ως εξής. Αν ο Σμιθ μπορεί να παραπέμψει τον Τραμπ επειδή μίλησε για τις εκλογές, επειδή υποστήριξε ότι ήταν κλεμμένες ή στημένες, τότε να είστε σίγουροι ότι το Υπουργείο Δικαιοσύνης υπό τον Μπάιντεν θα μπορούσε να παραπέμψει κάθε έναν από τα εκατομμύρια Αμερικανούς που συμφωνούν με τον Τραμπ για το 2020 και το έχουν πει δημόσια. Διάολε, ο Σμιθ θα μπορούσε πιθανότατα να παραπέμψει εμένα για τη συγγραφή αυτού του άρθρου (και ειδικά αυτού).
Ξεχάστε τον Τραμπ για ένα λεπτό. Αυτή η παραπομπή δημιουργεί ένα τρομακτικό προηγούμενο που θέτει όλους τους Αμερικανούς σε κίνδυνο. Αν η δίωξη του Τραμπ πετύχει, σημαίνει ότι η Πρώτη Τροποποίηση είναι νεκρό γράμμα στην Αμερική. Σημαίνει ότι δεν επιτρέπεται να έχετε απόψεις που έρχονται σε αντίθεση με το επίσημο αφήγημα του Υπουργείου Δικαιοσύνης – και αν το κάνετε, καλύτερα να μην έχετε το θράσος να διεκδικήσετε υψηλά αξιώματα.

Υπό αυτό το πρίσμα, αυτή η τελευταία παραπομπή του Τραμπ – ο οποίος έχει πλέον κατηγορηθεί για περισσότερα από 75 εγκλήματα, πολλά από αυτά από το Υπουργείο Δικαιοσύνης του Μπάιντεν – είναι μια άσκηση ωμής εξουσίας. Δεν είναι ότι οι Δημοκρατικοί παίζουν κάποιο είδος 4D σκακιού με την ελπίδα να αυξήσουν την υποστήριξη του Τραμπ στη βάση για να εξασφαλίσουν ότι θα είναι ο υποψήφιος, επειδή πιστεύουν ότι μπορούν να τον νικήσουν στις γενικές εκλογές.

Όχι, απλά θέλουν να τον βάλουν στη φυλακή. Πιστεύουν ότι ο Τραμπ είναι εγκληματίας επειδή τους εναντιώνεται και το ίδιο πιστεύουν και για τους υποστηρικτές του. Η αριστερά θέλει να ποινικοποιήσει τη διαφωνία. Δεν πιστεύουν πραγματικά ότι πρέπει να έχεις δικαίωμα ψήφου, πολύ περισσότερο να έχεις άποψη. Γι’ αυτό το λόγο απαγγέλλεται αυτό το κατηγορητήριο. Αν νομίζετε ότι αυτό είναι κακό, απλά περιμένετε.

Πηγή: The Federalist

Το The Flag Report, ως news aggregator, δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το The Flag Report, ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς χώρους.

Follow us on Twitter
Join our Facebook page

 https://theflagreport.com/i-dioxi-kata-tou-trab-apo-to-yp-dikaiosynis-einai-kiryxi-polemou-kata-ton-amerikanon-psifoforon/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .