Παρασκευή, Αυγούστου 25

«ΕΚΤΟΣ ΤΟΠΟΥ και χρόνου ο Κ. Μητσοτάκης...»

ΣΧΟΛΙΟ: Μετά το 41% νιώθει Βασιλεύς των βασιλέων και λίγα λέω!

Δεν χάνει δυστυχώς την ευκαιρία ο πρωθυπουργός για να επιβεβαιώνει πόσο έχει αποκοπεί από την πραγματικότητα. Όχι την εικονική, αυτή που καλ...

Δεν χάνει δυστυχώς την ευκαιρία ο πρωθυπουργός για να επιβεβαιώνει πόσο έχει αποκοπεί από την πραγματικότητα. Όχι την εικονική, αυτή που καλλιεργείται από τους αριθμούς και μέσω της ακριβοπληρωμένης προπαγάνδας των μέσων ενημέρωσης, αλλά αυτή την οποία βιώνει στην καθημερινότητά του ο μέσος Έλληνας.

Ύστερα μάλιστα από το εκλογικό αποτέλεσμα του Ιουνίου φαίνεται ότι αυτή η “απόσταση” έχει μεγαλώσει. Καθισμένος πάνω στις δάφνες του 40,5% θεωρεί ότι βαδίζει στο σωστό δρόμο και ότι η κοινωνία του έχει δώσει λευκή επιταγή για να διαχειρίζεται κατά το δοκούν τα δημόσια πράγματα. Είναι όμως έτσι; Κι αν με τις διακοπές διαρκείας και την “εξαφάνισή” του όλες αυτές τις εβδομάδες, παρά τις απανωτές τραγωδίες του τελευταίου διμήνου πρόσθεσε νέες δόσεις οίησης στο κοκτέιλ, η επανεμφάνισή του μοιάζει περισσότερο με άγριο “τρολάρισμα”προς την ελληνική κοινωνία.

“Η χώρα ξεπέρασε τη δεκαετή κρίση και μπορεί να ατενίζει το μέλλον με ελπίδα”
δήλωσε υπερηφάνως στο μήνυμά του για τη χθεσινή ημέρα ο κ. Μητσοτάκης αλλά είναι να απορεί πραγματικά κανείς σε ποια ...χώρα αναφέρεται. Ακόμη και τα στατιστικά στοιχεία και οι συγκρίσεις με τα άλλα κράτη το διαψεύδουν αυτό. Όμως θα αρκούσε μια πραγματική περιήγηση -εν μέσω και του καλοκαιριού- ανά την Ελλάδα, αντί για τα ανέμελα μπάνια στο Μαράθι και τις σκαφάτες βόλτες με το ζεύγος Φον ντερ Λάιεν στα Σφακιά, για να καταλάβει ότι τα πράγματα δεν είναι καθόλου έτσι.

Η κρίση για τη συντριπτική πλειονότητα των ελληνικών νοικοκυριών υπάρχει, εξελίσσεται και βαθαίνει. Εκτός κι αν ο κ. Μητσοτάκης θεωρεί υπέρβασή της την καθημερινή μάχη ολοένα και περισσότερων για απλή “επιβίωση” με διαρκή υποχώρηση του βιοτικού επιπέδου, των εισοδημάτων, των δικαιωμάτων αλλά και των προοπτικών μιας καλύτερης και πιο ασφαλούς ζωής. Κι αν επίσης συγκαταλέγει στο “ελπιδοφόρο μέλλον” τον τουρισμό, με μια βόλτα ακόμη και στους πιο “hot” προορισμούς μας θα μπορούσε να αντιληφθεί το ...κλάμα (και τα λουκέτα) που έρχονται μόλις λήξει η σεζόν.

Όλα αυτά θα μπορούσε να είναι ίσως μεμψιμοιρία, αν δεν είχαμε και την ομοβροντία -ακόμη και στον φιλοκυβερνητικό Τύπο- για τον ακόμη πιο “βαρύ χειμώνα” που έρχεται, με την ακρίβεια και την αισχροκέρδεια να σκαρφαλώνουν πιο ψηλά σε όλους τους τομείς. Από τα καύσιμα και την ενέργεια μέχρι τα τρόφιμα και τις υπηρεσίες. Αν η κρίση ξεπερνιέται οδηγώντας κάτω από τα όρια της φτώχειας το μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού, τότε πράγματι ο κ. Μητσοτάκης μπορεί να ...επιχαίρει!

 http://www.press-gr.com/2023/08/blog-post_410.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .