Κυριακή, Αυγούστου 27

Ο Τζίμι Κάρτερ και η σύζυγός του είναι πια «κοντά στο τέλος της ζωής τους»

Πάσχουν και οι δύο από σοβαρά προβλήματα υγείας – Είναι μαζί εδώ και 77 χρόνια

jimmy_carter_rosalyn
Λίγο πριν από το τέλος της ζωής τους είναι ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Τζίμι Κάρτερ και η σύζυγός του Ρόζαλιν, καθώς και οι δύο πάσχουν από σοβαρά προβλήματα υγείας.

Αυτό αποκάλυψε ο εγγονός τους, Τζος Κάρτερ, που είπε ότι το ηλικιωμένο ζευγάρι -98 ετών ο Κάρτερ και 96 ετών η σύζυγός του- «ακόμη κρατά ο ένας το χέρι του άλλου».

Ο Κάρτερ είναι γνωστό ότι χρειάζεται ανακουφιστική φροντίδα, ενώ η Ρόζαλιν πάσχει από άνοια, αναφέρει ο Guardian.

«Ο παππούς μου είναι ο Τζίμι που γνωρίζαμε, απλώς είναι κουρασμένος. Είναι και σχεδόν 99 ετών. Η γιαγιά μου ακόμη θυμάται ποιοι είμαστε και ότι είμαστε οικογένεια», είπε ο Τζος Κάρτερ στο περιοδικό People.

Πρόσθεσε ότι «πρέπει να είναι δύσκολο για τον Κάρτερ να βλέπει τη γυναίκα του να παλεύει με την άνοια», αλλά «ακόμη κρατά ο ένας το χέρι του άλλου».

Το ζευγάρι παντρεύτηκε πριν από 77 χρόνια, το 1946. Ο Κάρτερ, αφού υπηρέτησε στο Πολεμικό Ναυτικό, εντάχτηκε στους Δημοκρατικούς και έγινε κυβερνήτης στη Τζόρτζια το 1971. Πέντε χρόνια αργότερα, το 1976, εξελέγη πρόεδρος των ΗΠΑ διαδεχόμενος τον Τζέραλντ Φορντ.
Ο Κάρτερ είναι ο γηραιότερος εν ζωή πρώην πρόεδρος στην ιστορία των ΗΠΑ. Το 2002 του απονεμήθηκε το Νόμπελ Ειρήνης για τις μεσολαβητικές προσπάθειές του μετά το τέλος της θητείας του.

Τον Μάρτιο ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν είχε αποκαλύψει ότι ο Κάρτερ ζήτησε από τον νυν πρόεδρο να εκφωνήσει τον επικήδειό του.

 Protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .