Παρασκευή, Αυγούστου 25

«Καταπέλτης» ο αντιπρόεδρος της Βουλής: Αυτός είναι ο λόγος του σημερινού καταντήματος της χώρας μας!

«Αντί για διαχείριση κρίσης, οι ανεύθυνο-υπεύθυνοι αρμόδιοι καταφεύγουν στην πεπατημένη: στη διαχείριση της δικαιολογίας – στο δεν 'φταίω εγώ, φταίνε οι άλλοι'».

Με μια ανάρτηση-κόλαφο ο οικονομολόγος και Αντιπρόεδρος της Βουλής, Βασίλης Βιλιάρδος, εξηγεί τον λόγο του σημερινού καταντήματος της Ελλάδας σε όλα τα επίπεδα – τον λόγο για το έγκλημα των Τεμπών, για τη φωτιά στην Πάρνηθα, στην Αλεξανδρούπολη κοκ.

Ο βουλευτής της Ελληνικής Λύσης, επικαλούμενος έναν εκ των εθνοπατέρων των ΗΠΑ, τον Βενιαμίν Φραγκλίνο, αλλά και τον Ουίνστον Τσώρτσιλ, εξαπολύει επίθεση κατά της Κυβέρνησης Μητσοτάκη και κατά των ανεύθυνο-υπεύθυνων αρμόδιων, οι οποίοι «αντί για διαχείριση κρίσης, καταφεύγουν στην πεπατημένη: στη διαχείριση της δικαιολογίας – στο δεν ‘φταίω εγώ, φταίνε οι άλλοι’».

Ενώ, αποθεώνει αυτούς που «αντιμέτωποι με τα προβλήματα, δίνουν λύσεις – αντί να εμφανίζονται επιμελώς αξύριστοι, ως τεθλιμμένοι συγγενείς».

  • Αναλυτικά:

Σωστό: «Αυτοί που κάνουν τη διαφορά στη ζωή ακολουθούν μια διαφορετική προσέγγιση – την προσέγγιση που οι ειδικοί αποκαλούν «φιλοσοφία της μηδενικής δικαιολογίας».

Είναι άντρες και γυναίκες που κοιτάζουν προς τα μέσα, πριν δείξουν το δάχτυλο προς τα έξω. Είναι άνθρωποι που δεν κρύβονται την ώρα της καταστροφής, περιμένοντας να καταλαγιάσει η οργή. Είναι αυτοί που, αντιμέτωποι με τα προβλήματα, δίνουν λύσεις – αντί εμφανίζονται επιμελώς αξύριστοι, ως τεθλιμμένοι συγγενείς.

Επειδή, όπως έλεγε ο Β. Φραγκλίνος, «όποιος είναι καλός στις δικαιολογίες, σπανίως είναι καλός σε οτιδήποτε άλλο» – κάτι που ισχύει απόλυτα. Όπως έλεγε βέβαια ο Τσόρτσιλ και φαίνεται πως δυστυχώς εφαρμόζεται στην Ελλάδα, «Πολιτική είναι η ικανότητα να παρουσιάζεις σήμερα τι θα γίνει αύριο και να εξηγείς αύριο γιατί δεν έγινε».

Όταν λοιπόν η οργανωμένη πολιτεία, κεντρική και τοπική, δεν έχει λάβει μέτρα πρόληψης για την Πυρκαγιά, τα αποτελέσματα φαίνονται – ενώ είναι τρομακτικά. Έτσι, αντί για διαχείριση κρίσης, οι ανεύθυνο-υπεύθυνοι αρμόδιοι καταφεύγουν στην πεπατημένη: στη διαχείριση της δικαιολογίας – στο δεν «φταίω εγώ, φταίνε οι άλλοι».

Αυτός είναι ο λόγος του σημερινού καταντήματος της χώρας μας σε όλα τα επίπεδα – επίσης για το έγκλημα των Τεμπών, για τη φωτιά στην Πάρνηθα, στην Αλεξανδρούπολη κοκ. Δεν το αξίζουμε ως Έλληνες και δεν πρέπει να το επιτρέπουμε!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .