Σάββατο, Αυγούστου 5

Έτσι στερούν τα φάρμακα από τους

Η μεγάλη πτώση των τιμών στα φάρμακα στην Ελλάδα εν σχέση με αυτές που ισχύουν στις άλλες χώρες της Ευρώπης, δημιουργεί το κίνητρο για εξαγωγές φαρμάκων από Ελληνικές Φαρμακευτικές Επιχειρήσεις, με κύριο σκοπό φυσικά την εξασφάλιση πολλαπλάσιων κερδών. Όπως είναι επόμενο αυτό προκαλεί τις τρομερές ελλείψεις φαρμάκων στην αγορά και την αφάνταστη

ταλαιπωρία των Ελλήνων πολιτών. Όλα για το κέρδος λοιπόν και τέλεια αδιαφορία για τους πολίτες που αλλόφρονες ψάχνουν με αγωνία τα φάρμακα που είναι απαραίτητα για την υγεία την δικιά τους και των παιδιών τους, το βιώνουμε κάθε μέρα οι φαρμακοποιοί στην δουλειά μας.

Που εμπλέκονται όμως οι φαρμακοποιοί σε αυτή τη διαδικασία;

Πολύ απλά θα πω, μετά λόγου γνώσεως (ήμουν για τρία χρόνια Πρόεδρος στον Σ.Υ.Φ.Α Ημαθίας – Πέλλας) ότι και αυτοί αποτελούν μέρος του προβλήματος που λέγεται «εξαγωγές φαρμάκων» και να μην προσπαθούν να «βγάλουν την ουρά τους απ έξω» όπως λέει ο σοφός λαός.

Προτείνω λοιπόν στον Υπουργό Υγείας να ζητήσει και να λάβει γνώση για το χρηματικό ποσό που εισέπραξαν οι Σ.Υ.Φ.Α. όλης της χώρας την τελευταία πενταετία από τις εξαγωγές φαρμάκων που πραγματοποίησαν μέσω ιδιωτών όμως. επειδή η νομοθεσία απαγορεύει την απευθείας εξαγωγή φαρμάκων από συνεταιρισμούς. Τα κέρδη είναι πολύ μεγάλα, αποκτώνται χωρίς αύξηση κεφαλαίου αλλά από τα ήδη υπάρχοντα κεφάλαια στο Συνεταιρισμό και κατά συνέπεια το τοπίο είναι πολύ θολό. Και εξηγούμαι:

Έρχεται ο ιδιώτης φαρμακέμπορος και προσφέρει σαν δέλεαρ για τα φάρμακα που θέλει να αγοράσει με σκοπό την εξαγωγή τους, τιμές πολύ μεγαλύτερες από αυτές που καθορίζει ως χονδρικές το κράτος για πώληση στους συνεταίρους του συνεταιρισμού. Το ποσόν των χρημάτων που προκύπτει από αυτή την υπερτιμολόγηση, αναγκαστικά για λόγους νομιμότητας, το δικαιολογεί ο Συνεταιρισμός εκδίδοντας δελτία παροχής υπηρεσιών προς τον φαρμακέμπορο και όλα μέλι  γάλα, για αυτό μίλησα προηγούμενα για θολό τοπίο.

Τα κέρδη είναι πολύ μεγάλα από τις εξαγωγές για τους συνεταιρισμούς, θα το διαπιστώσει αυτό ο Υπουργός εάν κάνει σοβαρό έλεγχο.Υπάρχουν πολλοί συνάδελφοι – και αυτό έχει διαπιστωθεί – που κάνουν πολύ μεγάλες αγορές με σκοπό την εξαγωγή αυτών  και εν συνεχεία ότι δεν χρειάζεται από αυτά στο φαρμακείο τους, τα πουλάνε σε φαρμακεμπόρους, με πολύ μεγαλύτερη τιμή από αυτήτης λιανικής και μιλάμε φυσικά για μεγάλη παρανομία. Πρέπει, απ ότι άκουσα, να τιμωρήθηκε φαρμακοποιός αυστηρά από τον ΣΔΟΕ για μία τέτοια περίπτωση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .