Σάββατο, Αυγούστου 12

ΜΠΙΖΝΕΣ ΜΕΓΑΛΕΣ ΜΠΙΖΝΕΣ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΛΙΒΥΗ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΛΒΑΝΙΑ – ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΚΑΙ ΓΕΡΑΠΕΤΡΙΤΗΣ ΞΕΠΟΥΛΑΝΕ ΤΑ ΕΘΝΙΚΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ

ΣΧΟΛΙΟ :ΚΡΕΜΑΣΜΑ ΣΤΟΥΣ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
mitsotakis-gerapetritis

Η προθεσμία για τον εκλεγμένο δήμαρχο της Χειμάρρας Φρέντι Μπελέρη λήγει μέσα στα επόμενα εικοσιτετράωρα αλλά η κυβέρνηση του  Μητσοτάκη και του Γεραπετρίτη εκτός από λόγια και ευχολόγια δεν έχει κάνει τίποτε συγκεκριμένο και αποτελεσματικό τόσο για την αποφυλάκισή του όσο και για την άσκηση του νόμιμου και συνταγματικού δικαιώματός του να αναλάβει καθήκοντα.

Τον πραγματικό λόγο τον έχουμε αποκαλύψει τις προηγούμενες

μέρες φέρνοντας στο φως τις business που στήθηκαν από την κυβέρνηση πριν ακόμη από τις τελευταίες εκλογές με τον όμιλο της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ στην Αλβανία και τα πεθερικά του Γεραπετρίτη. Ούτε είναι τυχαίο με βάση και αυτά  τα νέα στοιχεία ότι ο Κούλης έκανε υπουργό Εξωτερικών τον Γεραπετρίτη. Ο ένας λόγος ήταν η προδοτική γραμμή για την εθνική κυριαρχία μόνο  στα 6 ναυτικά μίλια κάτι που εξάλλου δοκιμάζεται και αυτές τις μέρες και ώρες καθώς το τουρκικό ερευνητικό σκάφος έχει βγει πάλι στην παγανιά και πλέει στα ελληνικά ύδατα μεταξύ Κύπρου και Ρόδου.

Ο δεύτερος έχει να κάνει καθαρά και απροσχημάτιστα με τις δουλειές και τις συμφωνίες που το παρακρατικό καθεστώς του Μητσοτάκη έστηνε και στήνει. Όπως αποκαλύπτουμε μάλιστα σήμερα κάτι ανάλογο μετά την Αλβανία κάνουν και με τη Λιβύη. Σύμφωνα με απόλυτα έγκυρες πληροφορίες από σοβαρές διπλωματικές και επιχειρηματικές πηγές το άνοιγμα των τελευταίων ημερών που ξεκίνησε ως ΥΠΕΞ ο Γεραπετρίτης με  την κυβέρνηση της Λιβύης έχει κυρίως επιχειρηματικό υπόβαθρο και οι διπλωματικές και άλλες σχέσεις αποτελούν μόνο το άλλοθι. Στο πλαίσιο αυτό μάλιστα πριν από λίγες μέρες ανακοινώθηκε και το άνοιγμα πρεσβείας από την Ελλάδα στην Τρίπολη της Λιβύης καθώς και σύσφιξη των  διπλωματικών σχέσεων. Ο Γεραπετρίτης εγκαινίασε συζητήσεις και συνεργασία με τον ομόλογό του στην λιβυκή κυβέρνηση. Η διαφορά είναι  πάντως ότι με την κατάσταση εμφυλίου που επικρατεί στην Λιβύη, το μυστικό που κρύβουν είναι ότι αυτή η λιβυκή κυβέρνηση είναι η μη αντιμαχόμενη παράταξη μάλιστα είναι η φιλοτουρκική και βρίσκεται σε ανοιχτή γραμμή με τον Ερντογάν και την Άγκυρα. Πολλοί μάλιστα θεωρούν και δικαιολογημένα ότι όχι μόνο σε ανοιχτή γραμμή βρίσκονται αλλά είναι και ενεργούμενα της Τουρκίας αφού μαζί υπέγραψαν και το γνωστό  τουρκοελληνικό μνημόνιο το 2020 το οποίο παραβιάζει και κατακρεουργεί την ελληνική θαλάσσια κυριαρχία στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο.

Πίσω από όλα αυτά βρίσκονται σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, οι δουλειές και τα επιχειρηματικά συμφέροντα πάλι των πεθερικών του Γεραπετρίτη. Συγκεκριμένα, η ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ με επικεφαλής τον Περιστέρη και αντιπρόεδρο τον πεθερό του ΥΠΕΞ Μιχάλη Γουρζή διεκδικεί να βάλει πόδι στην Λιβύη όπου τώρα τη μερίδα του λέοντος έχει ο μεγάλος επιχειρηματικός τους ανταγωνιστής και έτερος ολιγάρχης της ηλεκτρικής ενέργειας της λεγόμενης πράσινης ανάπτυξης των ανεμογεννητριών και των αιολικών πάρκων Β. Μυτιληναίος. Μέσα λοιπόν από την προώθηση των διπλωματικών σχέσεων με το φιλότουρκο κομμάτι του καθεστώτος της Λιβύης το δίδυμο Μητσοτάκη – Γεραπετρίτη θέλει να ανοίξει τον δρόμο για να μπει στις μεγάλες δουλειές και στη δημιουργία εργοστασίων παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας αλλά και κατασκευής μεγάλων έργων στη Λιβύη μέσω της οικογενειακής επιχείρησης της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ η οποία ιδιαίτερα από το 2019 και μετά με την κυβέρνηση της Ν.Δ. έχει μεγαλουργήσει, έχει γίνει ο ισχυρότερος από τους ομίλους στον τομέα της και φυσικά αποτελεί έναν από τους βασικούς χορηγούς επικοινωνίας και χρήματος για την οικογένεια Μητσοτάκη και τη συμμορία του.

Το πιο ανησυχητικό είναι ότι όλες αυτές οι μπίζνες αποτελούν την Κερκόπορτα για τις νέες εθνικές προδοσίες που έχουν στα σκαριά. Ενώ πίσω από τις κλειστές πόρτες ο όμιλος των πεθερικών ετοιμάζει την απόβασή του στα «φιλέτα» της Λιβύης, ο Γεραπετρίτης μαζί με την υφυπουργό Αλεξάνδρα Παπαδοπούλου έχει έτοιμο και το προσχέδιο συμφωνίας με την Τουρκία για τον εφόλης της ύλης διάλογο και την προδοτική προσφυγή στη Χάγη. Αυτή η συμφωνία έχει πολλά λεπτά σημεία και παγίδες. Η πιο σημαντική είναι ότι πάνε να υιοθετήσουν με ύπουλο τρόπο τα δύο σύμφωνα που έχει υπογράψει η κυβέρνηση Μητσοτάκη τόσο με την Αίγυπτο όσο και με την Ιταλία για τον καθορισμό των θαλασσίων ζωνών και τις ΑΟΖ.

 https://www.makeleio.gr/%ce%b5%ce%be%cf%89%cf%86%cf%85%ce%bb%ce%bb%ce%bf/%ce%9c%ce%a0%ce%99%ce%96%ce%9d%ce%95%ce%a3-%ce%9a%ce%91%ce%99-%ce%a3%ce%a4%ce%97%ce%9d-%ce%9b%ce%99%ce%92%ce%a5%ce%97-%ce%9c%ce%95%ce%a4%ce%91-%ce%a4%ce%97%ce%9d-%ce%91%ce%9b%ce%92%ce%91%ce%9d%ce%99/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .