Σάββατο, Σεπτεμβρίου 2

Τριαντόπουλος: «Κόκκινα» 250 σπίτια μετά τις φωτιές – Η βοήθεια που λαμβάνουν οι πυρόπληκτοι

Για τις πυρκαγιές του Ιουλίου έχουν καταβληθεί περίπου 1,2 εκατομμύρια σε 227 δικαιούχους για στεγαστική συνδρομή

Τριαντόπουλος: «Κόκκινα» 250 σπίτια μετά τις φωτιές – Η βοήθεια που λαμβάνουν οι πυρόπληκτοι

Στις πυρόπληκτες περιοχές έχουν γίνει περισσότερες από 1.300 αυτοψίες, σύμφωνα με δηλώσεις που έκανε το πρωί της Παρασκευής στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ ο υφυπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Χρήστος Τριαντόπουλος. Όπως τόνισε ο ίδιος, έχουν εντοπιστεί ζημιές σε 250 κτίρια συνολικά από όλες

τις πυρκαγιές τα οποία και έχουν χαρακτηριστεί κόκκινα και θα πρέπει να επανακατασκευαστούν.

Σύμφωνα με τον κ. Τριαντόπουλο, για τις πυρκαγιές του Ιουλίου έχουν καταβληθεί περίπου 1,2 εκατομμύρια σε 227 δικαιούχους για στεγαστική συνδρομή.

 

Στις περιπτώσεις που τα κτίρια έχουν χαρακτηριστεί κόκκινα, οι δικαιούχοι λαμβάνουν κρατική αρωγή αρχικά το ποσό των 10.000 ευρώ για τα πρώτα έξοδα και μέχρι 6.000 για οικοσκευές ή τις πρώτες επισκευαστικές ανάγκες και 300 έως 500 ευρώ για επιδότηση ενοικίου.

Όπως είπε ο κ. Τριαντόπουλος στα σπίτια που έχουν χαρακτηριστεί κόκκινα έρχεται στη συνέχεια η στεγαστική συνδρομή, η οποία θα καλύπτει το 80% της επισκευής ή ανακατασκευής.

  Newsbeast

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .