Σάββατο, Σεπτεμβρίου 2

Αρχίζουν σήμερα οι διαδικασίες εκλογής νέου προέδρου στο ΣΥΡΙΖΑ

 Σε εξέλιξη από τις 11:00 το Διαρκές Συνέδριο του κόμματος - Εγκρίνονται οι τελικές υποψηφιότητες για την προεδρία - Τι θα γίνει με το debate των υποψηφίων

Σήμερα στις 11:00 αναμένεται να ξεκινήσει το Διαρκές Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ στο Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού με κεντρικό θέμα την έγκριση των υποψηφιοτήτων για την Προεδρία του Κόμματος. Έως τώρα, από την Κεντρική Επιτροπή έχουν εγκριθεί οι υποψηφιότητες της Έφης Αχτσιόγλου, του Νίκου Παππά, του Ευκλείδη Τσακαλώτου και του Στέφανου Τζουμάκα.Ωστόσο, όποιο μέλος επιθυμεί να συμμετάσχει στην κούρσα διαδοχής του Αλέξη Τσίπρα πρέπει κατά την έναρξη της συνεδριακής διαδικασίας να καταθέσει 30 υπογραφές μελών της Κεντρικής Επιτροπής. Η συγκεκριμένη διάταξη αφορά και το πρόσωπο του Στέφανου Κασσελάκη, ο οποίος ανακοίνωσε την Τρίτη από τα Χανιά την πρόθεσή του να είναι υποψήφιος για πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ.

Αξίζει να σημειωθεί πως από την Κουμουνδούρου δεν υπάρχουν ενδείξεις για υποψηφιότητες – έκπληξη της τελευταίας στιγμής. Οι αντιπρόσωποι του συνεδρίου θα μπορούν να συμμετάσχουν στη διαδικασία είτε με δυνατότητα διαδικτυακής παρουσίας είτε φυσικής, εξού και ο υβριδικός του χαρακτήρας, ενώ ομιλητές θα είναι οι υποψήφιοι πρόεδροι.

Επιπλέον, όπως έχει γίνει γνωστό, από το Διαρκές Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ θα απουσιάζει ο Αλέξης Τσίπρας, θέλοντας να κρατήσει μια ουδέτερη στάση απέναντι στους υποψήφιους διαδόχους του.Ανοιχτό το ενδεχόμενο debate

Παράλληλα, ανοιχτό παραμένει το ενδεχόμενο πραγματοποίησης μιας τηλεμαχίας ανάμεσα στους υποψηφίους για την διαδοχή του Αλέξη Τσίπρα στην ηγεσία του κόμματος. Οι περισσότεροι από τους υποψηφίους παρουσιάζονται θετικοί στην διεξαγωγή debate, με μόνο τον Ευκλείδη Τσακαλώτο να εκφράζει την αντίθεσή του, σύμφωνα με πληροφορίες.

Ωστόσο, καθώς τα χρονικά περιθώρια για μια τηλεμαχία στενεύουν, κατά την σημερινή συνεδρίαση είναι βέβαιο πως θα πραγματοποιηθεί ένα άτυπο debate μεταξύ των υποψηφίων οι οποίοι  θα παρουσιάσουν τις θέσεις τους, το οργανωτικό τους σχέδιο καθώς και το κυβερνητικό τους πρόγραμμα.

Στις 10 Σεπτεμβρίου στις κάλπες τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ 

Τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. θα προσέλθουν στις 10 Σεπτεμβρίου στις κάλπες που θα στηθούν σε όλη τη χώρα προκειμένου να ψηφίσουν για τη νέα ηγεσία της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Δικαίωμα ψήφου στη διαδικασία έχουν όσοι και όσες είναι ήδη μέλη αλλά και όσοι πολίτες γίνουν μέλη του κόμματος την ημέρα της εκλογικής διαδικασίας. Υπενθυμίζεται ότι με τον ίδιο τρόπο στήθηκαν οι εσωκομματικές κάλπες και τον Μάιο του 2022.

Από την πλευρά της, η Πολιτική Γραμματεία πρότεινε ως πρόεδρο της εννεαμελούς Κεντρικής Εφορευτικής Επιτροπής τον καθηγητή Συνταγματικού Δικαίου Γιάννη Δρόσο, ενώ μετά την ανάδειξη της νέας ηγεσίας, η Κεντρική Επιτροπή θα συνεδριάσει εκ νέου προκειμένου να οριστικοποιήσει τα βήματα ενόψει του έκτακτου συνεδρίου, το οποίο έχει προγραμματιστεί για τα μέσα του φθινοπώρου.

Ως προς την εκλογική διαδικασία που θα ακολουθηθεί στις Οργανώσεις Μελών του Εξωτερικού, όπως αποφάσισε την Πέμπτη η Πολιτική Γραμματεία, τα μέλη τους θα μπορούν να ψηφίσουν ηλεκτρονικά με τη χρήση μοναδικού κωδικού, ενώ θα μπορούν να εγγράφονται στο μητρώο μελών έως και δύο ημέρες πριν από τη διαδικασία.

 https://www.zougla.gr/politiki/archizoun-simera-oi-diadikasies-eklogis-neou-proedrou-sto-syriza/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .