Κυριακή, Σεπτεμβρίου 3

ΩΧ! ΝΟΜΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ σε εταιρεία με ανεμογεννήτριες στην (καμένη) Τήνο ο Γεραπετρίτης...

Πυρηνική βόμβα που πέραν των άλλων δημιουργεί τεράστιο θέμα άμεσης παραίτησης του Γιώργου Γεραπετρίτη αποτελεί η σημερινή μας αποκάλυψη για ...

Πυρηνική βόμβα που πέραν των άλλων δημιουργεί τεράστιο θέμα άμεσης παραίτησης του Γιώργου Γεραπετρίτη αποτελεί η σημερινή μας αποκάλυψη για τον εκλεκτό του Κούλη Μητσοτάκη που είναι συνάμα και γαμπρός σε μια από τις οικογένειες των μεγαλύτερων ολιγαρχών της χώρας, της ΓΕΚ-ΤΕΡΝΑ.

Μέχρι τώρα οι σχέσεις του νυν υπουργού Εξωτερικών με τα παιχνίδια συναλλαγής της σημερινής κυβερνητικής ηγεσίας και της παρέας της με τη διαπλοκή του πλούτου και τις αποφάσεις, για να ανατεθούν στους συγκεκριμένους ολιγάρχες τεράστιες μπίζνες και αναθέσεις στον τομέα της ενέργειας, των κατασκευών κλπ, τεκμηριώνονταν με έμμεσο τρόπο λόγω αυτής της στενής συγγένειας και από τις πληροφορίες που συνόδευαν την κάθε υπόθεση. Μια συγγένεια που ούτως ή άλλως φυσικά συνιστά τουλάχιστον ηθικό και πολιτικό ασυμβίβαστο…

Σήμερα όμως φέρνουμε το φως για πρώτη φορά επίσημο έγγραφο ντοκουμέντο από το οποίο προκύπτει -εκτός από τη συγγενική σχέση- και η δράση του Γεραπετρίτη ως δικηγόρου και νομικού εκπροσώπου ενός άλλου πόλου της διαπλοκής ο οποίος μάλιστα σήμερα «εκπροσωπείται» από το δίδυμο των Μπακοκαϋμενάκηδων που θεωρούνται οι «Κοσκωτάδες» του συστήματος Κούλη.

Λίγες μόλις ημέρες πριν αναλάβει για πρώτη φορά υπουργός του Μητσοτάκη, ο Γ. Γεραπετρίτης πήγαινε στο Συμβούλιο της Επικρατείας για να εκπροσωπήσει εταιρεία με ανεμογεννήτριες σε μια πολύ κρίσιμη και μεγάλη υπόθεση. Η εταιρεία ήταν η Greek Wind Power, κατά 100% θυγατρική της Intrakat που από τον Σωκρ. Κόκκαλη πέρασε κατόπιν -και παραμένει- στα χέρια του Μπάκου και του Καϋμενάκη. Και η υπόθεση αφορούσε την «άλωση» της Άνδρου από ανεμογεννήτριες και μάλιστα σε περιοχή η οποία μόλις τις προηγούμενες ημέρες κάηκε από πυρκαγιά. Η τραγική ειρωνεία είναι δε ότι εμείς κάναμε τη σχετική αποκάλυψη μόλις την περασμένη Δευτέρα για τη σχέση της μεγάλης φωτιάς στη νησί με το όργιο τοποθέτησης αιολικών πάρκων και ανεμογεννητριών από τους μπακοκαϋμενάκηδες. Και έρχεται τώρα η νέα μας αποκάλυψη για να «κουμπώσει» πάνω σε αυτό και να φέρει στο φως ότι το δρόμο για το όργιο αυτό στην Άνδρο –που με τις πυρκαγιές διευκολύνεται η επιτάχυνση και η ολοκλήρωσή του- άνοιξε στους μπακοκαϋμενάκηδες ως δικηγόρος και νομικός σύμβουλος της εταιρείας τους ίδιος ο Γεραπετρίτης!! Ανατριχίλα κανονική…

Η επίμαχη υπόθεση συζητήθηκε στο Ε τμήμα του συμβουλίου της επικρατείας στις 12 Ιουνίου 2019. Πρόεδρος του τμήματος μάλιστα ήταν ο Αθανάσιος Ράντος τον οποίο μάλιστα στη συνέχεια το δίδυμο Κούλη και Γεραμπετρίτη “αντάμειψαν” για τις υπηρεσίες και τις αποφάσεις του κάνοντας τον πρόεδρο του ΣτΕ μόλις έγινε πρόεδρος της δημοκρατίας η Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

Ακόμη και ημερομηνίες έχουν τεράστια σημασία. Την ημέρα της συζήτησης είχαν προηγηθεί οι ευρωεκλογές τον Μάιο με μεγάλη νίκη της Νέας Δημοκρατίας και είχαν δρομολογηθεί οι εθνικές εκλογές του Ιουλίου που ήταν επίσης βέβαιο το αποτέλεσμα. Ο δε Γεραπετρίτης που δεν το είχε και …ανάγκη για να ζήσει, μπορούσε και έπρεπε να απέχει ήδη, προεκλογική περίοδος γαρ, από τέτοιες εμπλοκές γιατί ήταν ήδη γνωστό ότι μετείχε στο στενό επιτελείο, από όλα τα προηγούμενα χρόνια, του Μητσοτάκη, όπως επίσης ήταν ήδη γνωστό ότι θα έμπαινε στο γαλάζιο ψηφοδέλτιο επικρατείας και θα αναλάμβανε κορυφαίος υπουργός στο γαλάζιο κυβερνητικό σχήμα. Επομένως η επιρροή που το όνομά του θα ασκούσε στο ΣτΕ ατά την έκρηξη της υπόθεσης ήταν κάτι παραπάνω από δεδομένη και αυτονόητη. Για αυτό και ενώ θα μπορούσε επίσης να εκπροσωπηθεί από κάποιον συνεργάτη του, επέλεξε σκόπιμα να παραστεί ο ίδιος προσωπικά και να φαίνεται το δικό του όνομα και η δική του υπογραφή στα δικόγραφα για να είναι και δεδομένη η απόφαση που θα έβγαινε όπως και βεβαίως βεβαίως η “τιμή” της. Γι’ αυτό και προεκλογικά αντί να «τρέχει» για τη ΝΔ, έτρεχε για να προωθήσει τα συμφέροντα των χορηγών και των χρηματοδοτών της.

Η προσφυγή είχε γίνει από συνολικά 27 φορείς και κατοίκους της Άνδρου αφενός κατά του υπουργού περιβάλλοντος και ενέργειας της τότε κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ ο οποίος μάλιστα ήταν ο… Σωκράτης Φάμελλος ως αρμόδιος αναπληρωτής υπουργός και κατά της εταιρείας GREEK WINDPOWER. Όπως φαίνεται μάλιστα καθαρά στην τρίτη σελίδα της δικαστικής απόφασης η εν λόγω εταιρεία παρέστη με τον δικηγόρο Γεώργιο γεραπετρίτη που τον διόρισε με πληρεξούσιο.

Οι αιτούντες ζητούσαν την ακύρωση τις αποφάσεις του φάμελλου που πριν ένα χρόνο είχε δώσει την άδεια για εγκατάσταση των 5 ανεμογεννητριών. Και το ζητούσαν προβάλλοντας σειρά παραβιάσεων από την πλευρά της εταιρείας όσον αφορά την τήρηση της περιβαλλοντικής νομοθεσίας όπως επίσης και την προστασία της χλωρόπανίδας στο νησί.

Η δικαστική απόφαση έχει συνολικά 31 σελίδες και με αυτήν το 5ο τμήμα απέρριψε την αίτηση των κατοίκων και των φορέων, δέχτηκε την «παρέμβαση» της εταιρείας ενώ επέβαλε στους αιτούντες και την δικαστική δαπάνη. Το ακόμη πιο ενδιαφέρον και αποκαλυπτικό είναι πάντως ότι ενώ η διάσκεψη έγινε όπως αναφέρεται στις 4 Ιουλίου του 2019 δηλαδή κυριολεκτικά στις παραμονές των βουλευτικών εκλογών- η έκδοση και η δημοσίευση της απόφασης έγινε στις 4 Δεκεμβρίου 2019. Όταν δηλαδή ο Γεραπετρίτης απολαμβάνοντας τους καρπούς των έργων του βρισκόταν πια εγκατεστημένος στο Μέγαρο Μαξίμου ως υπουργός επικρατείας και δεξί χέρι του Μητσοτάκη!

Το πόσο διάτρητη και προβληματική ήταν αυτή η απόφαση μπορεί να το καταλάβει κανείς από το γεγονός ότι λίγες εβδομάδες αργότερα στις 14 Ιανουαρίου 2021, η Διεύθυνση Περιβάλλοντος Κυκλάδων της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου ζήτησε με επείγον έγγραφό της την άμεση διακοπή των εργασιών για την κατασκευή του αιολικού σταθμού (ΑΣΠΗΕ) στη θέση Φραγκάκι για παραβίαση της Απόφασης Εγκρισης Περιβαλλοντικών Ορων (ΑΕΠΟ) του ΑΣΠΗΕ από την εταιρεία Greek Wind Power.

Ωστόσο, 7 ημέρες μετά, στις 20 Ιανουαρίου η ο γενικός διευθυντής της Περιβαλλοντικής Πολιτικής του υπ. Περιβάλλοντος με εντολή του Κ. Χατζηδάκη αι ασφαλώς και του Γεραπετρίτη απέστειλε έγγραφο στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου με το οποίο ζητούσε από τη Διεύθυνση της Περιφέρειας να παρεκκλίνει από τη νομοθεσία, επιτρέποντας την κατασκευή του έργου σε χρονική περίοδο που αυτό απαγορεύεται.

Επίσης, σχεδόν χρόνο αργότερα, όπως αποκαλύψαμε την Δευτέρα, Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αιγαίου είχε επιβάλει νέες κυρώσεις σε βάρος της εταιρείας GREEK WINDPOWER για συνεχείς παρανομίες που είχε διαπράξει η τελευταία προκειμένου να ολοκληρώσει την κατασκευή αιολικού σταθμού στη θέση Φραγκάκι στην Ανδρο.

Στις 31 Μαρτίου η GREEK WINDPOWER προχώρησε σε ειδική προσφυγή προς τον υπουργό κατά της απόφασης της Αποκεντρωμένης Διοίκησης που είχε εκδοθεί στις 24 Μαρτίου. Στις 8 Απριλίου η εταιρεία κατέθεσε προσφυγή κατά της απόφασης ενώπιον του Διοικητικού Πρωτοδικείου Πειραιά. Στις 12 Απριλίου η Αποκεντρωμένη προχώρησε στη σφράγιση του εργοταξίου του αιολικού σταθμού, υλοποιώντας την απόφασή της. Μόλις δύο μέρες μετα όμως ο Σκρέκας που ήταν ο διάδοχος του Χατζηδάκη προχώρησε στην υπογραφή απόφασης με την οποία ακύρωσε την απόφαση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου αν και σχεδόν ποτέ υπουργείο δεν έχει ακυρώσει ανάλογη απόφασή της. Ε, από «πάνω ήταν ο …Γεραπετρίτης!

http://www.press-gr.com/2023/09/blog-post_83.html


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .