Παρασκευή, Σεπτεμβρίου 22

Προς επίδοξους πολιτικούς: Αποφύγετε το μοντέλο της Δόμνας!

Προς επίδοξους πολιτικούς: Αποφύγετε το μοντέλο της Δόμνας!

Του Παναγιώτη Λιάκου

Η Δόμνα Μιχαηλίδου διορίστηκε από τον Κυριάκο Μητσοτάκη υφυπουργός Παιδείας. Στις 13 Σεπτεμβρίου, αποπειρώμενη να απαντήσει σε ερωτήσεις του προέδρου του κόμματος ΝΙΚΗ Δ. Νατσιού σχετικά με τα ανθελληνικά και αντιχριστιανικά χωρία που υπάρχουν σε διάφορα

βιβλία του δημοτικού σχολείου, έδειξε πώς δεν πρέπει να αρθρώνεται πολιτικός λόγος. Με περιφρονητικό ύφος, αντί να τοποθετηθεί επί της ουσίας σε όσα έθιγε ο κ. Νατσιός, ο οποίος διάβαζε αποσπάσματα από τα άθλια βιβλία, είπε:

«Κύριε βουλευτά, νομίζω καλύτερα που σας έχουμε στο Κοινοβούλιο από τα τριάντα πέντε χρόνια στη τάξη. Πραγματικά! Και αυτό το λέω ως αρμόδια υφυπουργός»! 

Με λίγα λόγια, η υφυπουργός Παιδείας, αντί να σχολιάσει τις αθλιότητες που γράφουν τα βιβλία, προτίμησε να πετάξει μια παρόλα και χαρακτήρισε ακατάλληλο δάσκαλο (και μάλιστα, για το σύνολο της 35ετούς σταδιοδρομίας του) τον κ. Νατσιό. Επιπλέον, επειδή τα ελληνικά της δεν είναι δα και τόσο καλά ακονισμένα (κι η γλώσσα πάει «αγκαζέ» με την κριτική σκέψη), είπε ότι καλύτερα να βρίσκεται ο κ. Νατσιός στη Βουλή παρά σε σχολική αίθουσα. Δηλαδή, το επίπεδο του εθνικού Κοινοβουλίου είναι χαμηλότερο από εκείνο ενός δημοτικού σχολείου και η σημασία του μικρότερη!

Έτι, δε, ακύρωσε και την ιδιότητά του ως προέδρου κόμματος που εκπροσωπείται στο Κοινοβούλιο και τον προσφώνησε «κύριε βουλευτά».

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο κ. Νατσιός, μεταξύ άλλων, ερωτούσε γιατί: 1) στο μάθημα της Θεατρικής Αγωγής τα παιδιά καλούνται να υποδυθούν τον ρόλο ενός δαιμονίου. 2) Στην Ε΄ Δημοτικού διδάσκονται για την 28η Οκτωβρίου το ψέμα ότι «η Ιταλία μάς κήρυξε τον πόλεμο και εμείς πήγαμε και κρυφτήκαμε στα υπόγεια». 3) Στην ΣΤ΄ Δημοτικού προστέθηκαν στο βιβλίο 27 σελίδες με συνταγές μαγειρικής και πετάχτηκαν έξω τα δημοτικά τραγούδια. 4) Τα παιδιά καλούνται «να γράψουν μια ιστορία στην οποία πρωταγωνιστούν ο Μέγας Αλέξανδρος, η Κοκκινοσκουφίτσα και ο Καραγκιόζης». 5) Μέχρι πέρυσι υπήρχε στην Α΄ Γυμνασίου κείμενο στο βιβλίο Γλώσσας «όπου περιγράφει ανώδυνα, σχεδόν παροτρυντικά, τον δεσμό ενός εικοσιπεντάχρονου άνδρα, του Σάκη, με μια δεκατετράχρονη μαθήτρια. Δεν το καταδικάζει».

Αντί να δώσει απαντήσεις, η αλαζών κυρία Μιχαηλίδου άρχισε τις ειρωνείες… 

Σημειωτέον, σε σχολική εργασία, αν δεν απαντάς σε συγκεκριμένες ερωτήσεις κι αρχίσεις να αερολογείς, παίρνεις βαθμό εγγύς του μηδενός.

 https://antinews.gr/%cf%80%cf%81%ce%bf%cf%82-%ce%b5%cf%80%ce%af%ce%b4%ce%bf%ce%be%ce%bf%cf%85%cf%82-%cf%80%ce%bf%ce%bb%ce%b9%cf%84%ce%b9%ce%ba%ce%bf%cf%8d%cf%82-%ce%b1%cf%80%ce%bf%cf%86%cf%8d%ce%b3%ce%b5%cf%84/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .