Πέμπτη, Σεπτεμβρίου 14

Γιάννης Αντετονκούμπο: «Είμαι Νιγηριανός Αφρικανός – Απλώς γεννήθηκα και μεγάλωσα στην Ελλάδα»

Ο γνωστός μπασκετμπολίστας μίλησε για την καταγωγή του και ξεκαθαρίζει τα πράγματα

Γιάννης Αντετονκούμπο: «Είμαι Νιγηριανός Αφρικανός – Απλώς γεννήθηκα και μεγάλωσα στην Ελλάδα»
Συνέντευξη για όλους και για όλα έδωσε ο Γιάννης Αντετοκούνμπο στο podcast «48 minutes»

Ο «Greek Freak» όπως πολλοί τον αναφέρουν μίλησε εκτός των άλλων και για την καταγωγή του.

Κάποια στιγμή οι δημοσιογράφοι που τον είχαν

προσκαλέσει συνέκριναν την περίπτωση του Γιάννη Αντετοκούνμπο με αυτή του Χακίμ Ολάζουον και σε ερώτηση που του έκαναν για το ποια πλευρά της προσωπικότητάς του αντιπροσωπεύει τον ελληνικό του χαρακτήρα και ποια τον αφρικάνικο, απάντησε:

«Έχω τις αξίες και τις αρχές της Νιγηρίας. Άλλωστε οι γονείς μου είναι Νιγηριανοί και έχω μεγαλώσει σε ένα τέτοιο περιβάλλον. Βέβαια εγώ γεννήθηκα στην Ελλάδα, μεγάλωσα στην Ελλάδα, με την ευρωπαϊκή νοοτροπία, οπότε έχω στοιχεία και από τις δύο πλευρές».

«Η περίπτωση μου μοιάζει λίγο με του Ολάζουον γιατί και εκείνος αν και Νιγηριανός αντιπροσώπευε περισσότερο το αμερικάνικο κομμάτι του. Στο τέλος της ημέρας, όλοι γνωρίζουν ότι εγώ είμαι Νιγηριανός. Αυτή την κουλτούρα έχω.

 pronews.gr στο Instagram

Το καλοκαίρι πήγα και με τη μητέρα μου, συνάντησα τους συγγενείς μου. Έχω γεννηθεί στην Ελλάδα, έχω παίξει με την Ελλάδα, αλλά όλοι ξέρουμε ότι είμαι Νιγηριανός, Αφρικανός».

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .