Σάββατο, Σεπτεμβρίου 9

Κακοκαιρία Daniel - Καρδίτσα / Σκηνές αποκάλυψης στον Παλαμά - «Βγάζαμε νεκρούς, είναι πάνω από 10» (βίντεο)

Κάτοικοι με τρακτέρ στην Καρδίτσα απεγκλωβίζουν συμπολίτες τους μετά τις πλημμύρες που προκάλεσε η κακοκαιρία Daniel
SCREENSHOT

Σοκαριστικές σκηνές εκτυλίσσονται στον Παλαμά Καρδίτσας μετά το καταστροφικό πέρασμα της κακοκαιρίας Daniel. Κραυγή βοήθειας από

κατοίκους, που με ότι μέσο διαθέτουν αναζητούν επιζώντες.


Στον Παλαμά οι δρόμοι έχουν μετατραπεί σε ποτάμια, με αποτέλεσμα οι κάτοικοι να μπορούν να περάσουν σε ορισμένα σημεία μόνο με τρακτέρ και οχήματα 4χ4. Την ίδια ώρα μάρτυρες κάνουν λόγο για δεκάδες εγκλωβισμένους, αλλά και νεκρούς.

«Πνίγεται ο κόσμος πίσω (...) Είμαστε τόση ώρα μέσα στο νερό» λένε απεγνωσμένα κάτοικοι στην κάμερα του Open. Σύμφωνα με τους ίδιους υπάρχουν άτομα εγκλωβισμένα, ενώ το νερό σε ορισμένα σημείο ξεπερνά το ένα μέτρο.

«40 άτομα είχα πάνω στο σπίτι από το κέντρο Υγείας. Νοσηλευτές, γιατροί, κατάκοιτοι, τους βγάζαμε από μέσα, κουβαλούσαμε τα φορεία με τα καροτσάκια. Σήμερα μπαίνουν τα τρακτέρ, χτες ερχόντουσαν οι μπουλντόζες και δεν μπορούσαν να μπουν και μας έλεγαν ‘’μόνο βάρκα παλικάρια’’. Δεν ξέρουμε πόσα άτομα είναι εγκλωβισμένα, είναι πολλά τα σπίτια. Μόνοι μας, με τα τρακτέρ πηγαίνουμε (να σώσουμε κόσμο). Ζούγκλα.. Όπου ξέρουμε πως υπάρχει κόσμος, πάμε και βοηθάμε. Ήρθαν και από την ΕΜΑΚ και ο στρατός και πήραν χθες κόσμο» είπε στον τηλεοπτικό σταθμό κάτοικος της περιοχής. 


Εθελοντές πόρτα, πόρτα αναζητούν επιζώντες και απεγκλωβίζουν συμπολίτες που έχουν αποκλειστεί λόγω της στάθμης του νερού. «Υπάρχει μεγάλο θέμα» είπε μια γυναίκα. «Εμείς έχουμε βγάλει περίπου 200 άτομα και υπάρχουν κι’ άλλοι (...) Υπάρχει κόσμος σε ταράτσες, πετάμε όπου υπάρχουν μαζί με τα παιδιά από την Πολιτική Προστασία».

Άλλος κάτοικος κατήγγειλε ότι η βοήθεια άργησε να έρθει πάνω από 15 ώρες. «Εθελοντές βγάζαμε και νεκρούς, υπάρχουν νεκροί. Τα σπίτια όπως βλέπετε έχουν πέσει όλα. Πάνω από 10 άτομα. Στη γειτονιά μου είναι δύο γιαγιάδες, επιπλέουν σαν να είναι βάρκες. 10 (σ.σ. νεκρούς) μετράμε από φίλους και συγγενείς» είπε στην κάμερα του Open, λέγοντας ότι νωρίτερα έσωσαν δύο παιδάκια.

«Δηλαδή 15 ώρες για να έρθουμε 5 βάρκες; Η περισσότερη βοήθεια είναι από εθελοντές και από ψαράδες. Ήρθε ο στρατός, αλλά άργησε. Γιατί να αργήσει; Για ποιο λόγο; Στο σπίτι μου έχω 2,5 μέτρα νερό. Υπάρχουν άνθρωποι πάνω στα σπίτια που παίρνουν χάπια, καρκινοπαθείς, πρέπει να φάνε.

Δεν βλέπω κάποιον γιατρό, κάποιο ΕΚΑΒ να δώσει τις πρώτες βοήθειες, ένας συντονισμός. Κάποιος να βοηθήσει την κατάσταση. Τα εναέρια μέσα πετούν αλλά δεν υπάρχει συντονισμός. Ένα τηλέφωνο συντονισμού θέλουμε» ανέφερε απεγνωσμένος.

Δεν βλέπω κάποιον γιατρό, κάποιο ΕΚΑΒ να δώσει τις πρώτες βοήθειες, ένας συντονισμός. Κάποιος να βοηθήσει την κατάσταση. Τα εναέρια μέσα πετούν αλλά δεν υπάρχει συντονισμός. Ένα τηλέφωνο συντονισμού θέλουμε» ανέφερε απεγνωσμένος. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .