Πέμπτη, Σεπτεμβρίου 14

Απαγόρευση πώλησης του iPhone 12 στη Γαλλία εξαιτίας υψηλών εκπομπών ακτινοβολίας

Οι γαλλικές Αρχές ζητούν άμεση επίλυση του προβλήματος απειλώντας την Apple με σοβαρές κυρώσεις.

Τρία χρόνια μετά την κυκλοφορία του το iPhone 12 κατηγορείται από τις Γαλλικές Αρχές ότι εκπέμπει ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία τα επίπεδα της οποίας υπερβαίνουν τα όρια του δείκτη SAR

ο οποίος καταγράφει την ποσότητα της ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας που απορροφάται από το σώμα και είναι ο δείκτης με τα όρια του οποίου πρέπει να συμβαδίζουν τα κινητά τηλέφωνα.

Ο Εθνικός Οργανισμός Συχνοτήτων της Γαλλίας (ANFR) ανακοίνωσε ότι το iPhone 12 ξεπερνά τα όρια του SAR και απαγόρευσε προσωρινά τις πωλήσεις της συσκευής ζητώντας από την Apple να βρει λύση στο πρόβλημα εντός δύο εβδομάδων για να άρει την απαγόρευση σε διαφορετική περίπτωση θα δοθεί εντολή ανάκλησης όλων των iPhone 12 που πωλούνται στη Γαλλία. Η Apple από την πλευρά της υποστηρίζει ότι έχουν γίνει πολλές εργαστηριακές μελέτες από ανεξάρτητους φορείς τα αποτελέσματα των οποίων έχουν δείξει ότι τα iPhone 12 είναι εντός των ορίων του δείκτη SAR.

Ο Γάλλος υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Ζαν-Νοέλ Μπαρώ απάντησε στον αμερικανικό κολοσσό ότι όχι μόνο στηρίζει την απόφαση του ANFR αλλά ανέφερε ότι αν η εταιρεία δεν συμμορφωθεί η Γαλλία θα στείλει τα αποτελέσματα των ελέγχων για το συγκεκριμένο κινητό τηλέφωνο στις αντίστοιχες υπηρεσίες των άλλων κρατών της Ευρωπαϊκής Ένωσης προκαλώντας πανευρωπαϊκή απαγόρευση της συσκευής.

Naftemporiki.gr

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .