Η ήττα του Κώστα Μπακογιάννη στον δήμο αθηναίων ήταν κολοσσιαίων διαστάσεων για τη Νέα Δημοκρατία και προσωπικά για τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Στην πραγματικότητα ήταν το χειρότερο δυνατό σενάριο για τον πρωθυπουργό.

Την ήττα στην Θεσσαλονίκη την γνώριζαν και την περίμεναν, όπως και του Κ.Αγοραστού στην Θεσσαλία καθώς ο κόσμος είναι εξοργισμένος με τις πλημμύρες, αλλά την ήττα του Κ.Μπακογιάννη δεν την περίμεναν και δεν ήθελαν ούτε καν να το σκεφτούν ως πιθανότητα.

Πολλοί θεωρούν πως ο Κώστας Μπακογιάννης θα αναλάμβανε να διεκδικήσει την αρχηγία της Νέας Δημοκρατίας, για λογαριασμό της οικογένειες στην μετά Κυριάκου Μητσοτάκη εποχή.

Η ήττα αυτή «έκαψε» το σενάριο αυτό.

Η ΝΔ στις εκλογές «πόνεσε» από την απώλεια της Αθήνας.

Οι πολίτες αποδοκίμασαν τον Κώστα Μπακογιάννη, τον ανιψιό του πρωθυπουργού και έφεραν τον Χάρη Δούκα, έναν μέχρι χθες άγνωστο στην δημαρχία.

Είναι ο μεγάλος νικητής, των φετινών αυτοδιοικητικών εκλογών, με ποσοστό 55,96%, ο οποίος είχε τη στήριξη του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΡΙΖΑ, απέναντι στον «καθαρόαιμο» Νεοδημοκράτη, Κώστα Μπακογιάννη που έλαβε 44,04%.

Ο Κώστας Μπακογιάννης εμφανίζοντα από τα ΜΜΕ ως αήττητος.

Είχε σκοπό να ολοκληρώσει μία δεύτερη θητεία και να διεκδικήσει μετέπειτα την αρχηγία της Νέας Δημοκρατίας υπολογίζοντας ότι αυτή η κυβερνητική θητεία θα είναι η τελευταία για τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Όμως έχασε από έναν άσημο. Αυτό πολύ δύσκολα θα ξεχαστεί. Αποτελεί «μελανό» σημείο για την οικογένεια Μητσοτάκη.

Το χειρότερο, όμως, είναι ότι συνδέθηκε η θητεία του στον δήμο με το Μεγάλο Περίπατο, ένα αποτυχημένο έργο με μεγάλο κόστος και απίστευτη ταλαιπωρία για τους Αθηναίους, το οποίο τελικά δεν έχει και τα αναμενόμενα αποτελέσματα.

Να θυμίσουμε πως η Ντόρα Μπακογιάννη είχε μία επιτυχημένη δημαρχία στην Αθήνα και αργότερα προχώρησε στο να αναλάβει το υπουργείο Εξωτερικών και μετά επιχείρησε να πάρει την αρχηγία της Νέας Δημοκρατίας την οποία και έχασε από τον Αντώνη Σαμαρά.

Με την ήττα του Κώστα Μπακογιάννη οικογένεια Μητσοτάκη αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα στην διαδοχή.

Το πρόβλημα που έχει πλέον οικογένεια Μητσοτάκη αλλά και η Νέα Δημοκρατία είναι πως θα αξιοποιήσει τον Κώστα Μπακογιάννη στο μέλλον, γιατί από το βράδυ της περασμένης Κυριακής, διαθέτει και μεγάλο αναξιοποίητο χρόνο.