Πέμπτη, Οκτωβρίου 12

ΕΜΠΛΟΚΗ! ΤΗΝ ΦΡΕΓΑΤΑ «ΨΑΡΑ» στέλνει η Ελλάδα στο Ισραήλ...

Patriotiko.gr Τη διάθεση της φρεγάτας «ΨΑΡΑ» φαίνεται ότι αποφάσισε το ελληνικό επιτελείο προκειμένου να αναπτυχθεί στην Ανατολική Μεσόγειο ...
Patriotiko.gr
Τη διάθεση της φρεγάτας «ΨΑΡΑ» φαίνεται ότι αποφάσισε το ελληνικό επιτελείο προκειμένου να αναπτυχθεί στην Ανατολική Μεσόγειο εγγύς των ακτών του Ισραήλ στα πλαίσια της νατοϊκής δύναμης SNMG 2.μ () 
Από την πλευρά του, ο σύμβουλος Εθνικής Ασφαλείας των ΗΠΑ, Τζέικ Σάλιβαν, υπογράμμισε ότι ο στόχος των ΗΠΑ με την αποστολή του αεροπλανοφόρου είναι να αποτρέψει άλλες δυνάμεις της περιοχής να μπουν στον πόλεμο ανάμεσα στη Χαμάς και το Ισραήλ και όχι να εμπλακεί ενεργά.
 Σημειώνεται ότι η παρουσία του αμερικανικού αεροπλανοφόρου ανοιχτά του Ισραήλ προκάλεσε την έντονη δυσφορία του προέδρου της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Την ίδια στιγμή, σύμφωνα με δημοσίευμα της Wall Street Journal, ο Λευκός Οίκος μελετά το ενδεχόμενο να αναπτύξει και δεύτερο αεροπλανοφόρο στην περιοχή, το «Dwight D. Eisenhower». 
Το δεύτερο αεροπλανοφόρο και τα συνοδευτικά πλοία ήταν προγραμματισμένο να αποπλεύσουν αυτή την εβδομάδα για τη Μέση Ανατολή, ωστόσο το Πεντάγωνο δεν έχει αποφασίσει επίσημα, αν το Αϊζενχάουερ θα αντικαταστήσει το Φορντ ή αν θα παραμείνουν και οι δύο ομάδες πολεμικών πλοίων στην περιοχή. 
Υπό το πρίσμα αυτό, στην Ανατ. Μεσόγειο έχει πλέον αναπτυχθεί μια εξαιρετικά ισχυρή ναυτική δύναμη που περιλαμβάνει - μεταξύ άλλων - 1 αεροπλανοφόρο, 7 αντιτορπιλικά, 4 φρεγάτες και 1 καταδρομικό, καθώς και άγνωστο αριθμό υποβρυχίων, πλοίων υποστήριξης και αεροσκαφών καθώς και την αερομετεφερόμενη Ομάδα Κρούσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .