Τετάρτη, Οκτωβρίου 4

Σπάνια δικαστική απόφαση κατά του ΟΣΕ δημιουργεί νομολογιακό προηγούμενο για τα Τέμπη

Εν όψει των αποζημιώσεων που αναμένεται να απαιτήσουν επιζώντες και συγγενείς των θυμάτων του τραγικού πολύνεκρου σιδηροδρομικού δυστυχήματος

Η απόφαση για αποζημίωση -και μάλιστα πρόσθετη- ύψους 200.457 ευρώ σε επιβάτη που ακρωτηριάστηκε κατά τη διάρκεια σιδηροδρομικού ατυχήματος το 2000, την οποία επιδίκασε σε βάρος του Οργανισμού Σιδηροδρόμων Ελλάδος το Μονομελές Εφετείο Λάρισας, μπορεί κάλλιστα να χρησιμοποιηθεί ως «οδηγός» για τα Τέμπη, σύμφωνα με τον δικηγόρο της παθούσας, ο οποίος και χειρίστηκε νομικά την συγκεκριμένη υπόθεση.

Ειδικότερα, όπως αναφέρει το documentonews.gr, ο κ. Τίγκας, εταίρος δικηγορικής εταιρείας η οποία ειδικεύεται σε υποθέσεις αποζημιώσεων, σημειώνει πως «η συγκεκριμένη απόφαση αποτελεί ένα ιδιαίτερα σημαντικό νομολογιακό προηγούμενο για τα ελληνικά δεδομένα, αφού τέτοιες αποφάσεις σπανίζουν. Η απόφαση αυτή παρουσιάζει εξαιρετικά νομικό ενδιαφέρον και για το λόγο ότι τα δεδομένα της προσομοιάζουν με αυτά του τραγικού δυστυχήματος των Τεμπών».

Σύμφωνα με τον δικηγόρο, «πρόκειται για δικαστική απόφαση, η οποία αναγνώρισε την αποκλειστική υπαιτιότητα του ΟΣΕ και των υπαλλήλων του, στην πρόκληση βαριάς σωματικής βλάβης στην παθούσα - ενάγουσα –ακρωτηριασμός και των δύο ποδιών– σε ατύχημα που συνέβη στον Σταθμό του Παλαιοφαρσάλου Ν. Λάρισας το έτος 2000».

«Η απόφαση αυτή επιδίκασε στην ενάγουσα πρόσθετη αποζημίωση για την κάλυψη των αναγκών της που οφείλονται στην μόνιμη αναπηρία της από τον τραυματισμό της στο συγκεκριμένο ατύχημα και αποτελεί συνέχεια προηγούμενων, ήδη αμετάκλητων δικαστικών αποφάσεων (Εφετείων και Αρείου Πάγου), που εκδόθηκαν για την ίδια υπόθεση και είχαν επιδικάσει στην ενάγουσα την κύρια αποζημίωση για τον τραυματισμό της αυτό», καταλήγει ο κος Τίγκας.

Αξίζει να σημειωθεί πως το Δικαστήριο κλήθηκε να εκδικάσει την έφεση που άσκησε ο ΟΣΕ κατά της υπ' αριθμόν 275/2021 απόφασης Μονομελούς Πρωτοδικείου Λάρισας. Με αυτήν το Δικαστήριο επιδίκασε πρόσθετη αποζημίωση ύψους 200.457 ευρώ υπέρ της παθούσας και κατά του ΟΣΕ για «την πρόσληψη βοηθού νοσηλεύτριας, για υπηρεσίες αποκλειστικής νοσοκόμας, για αγορά ορθοπεδικών ειδών, μελλοντικές δαπάνες για την πρόσληψη βοηθού νοσηλεύτριας και μελλοντικές δαπάνες για υπηρεσίες αποκλειστικής νοσοκόμας».


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .