Πέμπτη, Οκτωβρίου 19

Ραδιενεργά ίχνη στην Αθήνα!!! Με τι συνδέουν την παρουσία τους; – vid

«Η Αθήνα έχει υψηλότερα ραδιενεργά ίχνη σε σχέση με πόλεις όπως η Βαρκελώνη ή το Λονδίνο
 Προέρχονται άραγε όντως από το ατύχημα στο Τσέρνομπιλ;;; Πολλά τα ερωτήματα.

Ανησυχητικά είναι τα ευρήματα έρευνας του Εργαστηρίου Ραδιενέργειας Περιβάλλοντος του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, σύμφωνα με την οποία ραδιενεργά ίχνη εντοπίζονται σε περιοχές της Αθήνας!!!

«Η Αθήνα έχει υψηλότερα ραδιενεργά ίχνη σε σχέση με πόλεις όπως η Βαρκελώνη ή το Λονδίνο, αλλά χαμηλότερα σε πόλεις όπως το Βουκουρέστι στη Ρουμανία», όπως μεταδίδουν ΜΜΕ.

Σύμφωνα μάλιστα με ρεπορτάζ της εφημερίδας «Τα Νέα» η έρευνα «έδειξε» ότι σε 23 πάρκα του Λεκανοπεδίου διαπιστώθηκε η παρουσία καισίου 137 (Cs-137)που αποτελεί ένα από τα συνηθέστερα προϊόντα σχάσης του ουρανίου.

Οι ιθύνοντες της έρευνας σημειώνουν πως οι τοποθεσίες στην Αττική επιλέχθηκαν με κριτήριο να είναι αδιατάρακτες από την ανθρωπογενή δραστηριότητα.

Οι…ειδικοί ωστόσο σπεύδουν να καθησυχάσουν τον κόσμο υποστηρίζοντας πως η παρουσία του συγκεκριμένου ραδιενεργού στοιχείου είναι «κάτω από το όριο κινδύνου».

Κι αν, όπως λένε, η γενεσιουργός αιτία της παρουσίας των ραδιενεργών ιχνών είναι η Ουκρανία, τότε τι θα συμβαίνει άραγε σε βορειότερες περιοχές της χώρας μας;;; Μήπως επιβάλλεται πλέον να γίνουν αντίστοιχες μετρήσεις και σε βορειότερα διαμερίσματα;;

Μήπως να γίνει και μια έρευνα εκεί που έγιναν οι εκρήξεις στα πυρομαχικά της αεροπορίας τότε με τις πυρκαγιές;;;

Όσο για τους ειδικούς που μας καθησυχάζουν, τους λέμε ότι η λέξη ¨ειδικός¨, έχασε το κύρος της με τους ειδικούς του κορωνοϊού.

Προέρχονται άραγε όντως από το ατύχημα στο Τσέρνομπιλ;;; Πολλά τα ερωτήματα.


 

freepik photo

 el.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .