Δευτέρα, Οκτωβρίου 30

Νέγρος του Μοριά: «Μαύρος που τα ‘χώνει’ και βαστάει κομπολόι – Υπάρχει και η μαύρη Ελλάδα» (Video)

«Μαζεύουμε ένα τσουβάλι χαρτιά και πάμε πάλι από την αρχή. Νιώθεις ότι σε βγάζουν στην απ’ έξω και όταν είσαι στην απ’ έξω μαζεύεσαι»

Ο καλλιτέχνης της ραπ, Νέγρος του Μοριά, κατά κόσμον Kevin Zans Ansong, βρέθηκε στην τηλεοπτική παρέα του “Στούντιο 4” της ΕΡΤ το μεσημέρι της Πέμπτης (26/10) και μίλησε για την πορεία του στη μουσική και όσα βιώνει στην ελληνική καθημερινότητα.

«Αρέσει το τραμπέτικο στα πιτσιρίκια γιατί είναι κάτι καινούργιο. Όπως και εγώ είμαι κάτι καινούργιο για την Ελλάδα. Μαύρος που ‘χώνει’ ελληνικά και τον λένε Νέγρο του Μοριά, βαστάει κομπολόι και όλα αυτά… είναι εκτός! Λέγομαι έτσι γιατί ο Κολοκοτρώνης είναι μάγκας και τον έμαθα από το δημοτικό! Μου είχε κολλήσει εκεί η βελόνα! Το Νέγρος του Μοριά είναι σαρκαστικό και εγώ είμαι νέγρος», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Αρέσει το τραμπέτικο στα πιτσιρίκια γιατί είναι κάτι καινούργιο. Όπως και εγώ είμαι κάτι καινούργιο για την Ελλάδα. Μαύρος που ‘χώνει’ ελληνικά και τον λένε Νέγρο του Μοριά, βαστάει κομπολόι και όλα αυτά

Συνέχισε με μερικές λεπτομέρειες για τη ζωή του και την καταγωγή του. «Γεννήθηκα στους Αμπελόκηπους και οι γονείς μου είναι από την Γκάνα. Έχω γεννηθεί εδώ, τα πάντα… Βαφτίσια, απολυτήρια, μπουγιουρντί, τα έχω πάρει όλα, πληρώνω φόρους, κόβω τιμολόγιο αλλά ταυτότητα δεν έχω! Αν όμως δεν πληρώσω κάποιον φόρο θα μου… σκάσει μήνυμα ‘για πλήρωσε τον φόρο γιατί κάποιοι πεινάνε’. Περιμένω να πάρω την ταυτότητα όπως περιμένεις σε ουρά στο ΙΚΑ» είπε ο Νέγρος του Μοριά.

 


Μιλώντας για τα προβλήματα που δημιουργούνται με το να μην έχει ελληνική ταυτότητα, ο Νέγρος του Μοριά ανέφερε πως αυτό που αισθάνεται είναι πως βρίσκεται “στην απέξω”, κάτι που όπως είπε, όταν συμβαίνει, “νιώθεις ότι μαζεύεσαι“.

«Είναι πάρα πολύ απλό, δεν χρειάζεται να σκέφτομαι τι μου λείπει. Δικαίωμα ψήφου δεν έχω, κάθε πόσα χρόνια πρέπει να πηγαίνω πάλι στο Υπουργείο Μετανάστευσης και να ανανεώνω το διαβατήριο μου. Πάει πάλι όλο αυτό, μαζεύουμε ένα τσουβάλι χαρτιά και πάμε πάλι από την αρχή. Νιώθεις ότι σε βγάζουν στην απ’ έξω και όταν είσαι στην απ’ έξω μαζεύεσαι» πρόσθεσε, σε άλλο σημείο, ο Νέγρος του Μοριά στην τηλεοπτική του εμφάνιση στο ψυχαγωγικό μαγκαζίνο της δημόσιας τηλεόρασης.

Με αφορμή τις δύο επικείμενες συναυλίες του σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα, το ‘θρασύτατο live’ όπως είπε χαρακτηριστικά, ο Νέγρος του Μοριά δήλωσε πως είναι ο καλύτερος showman, ενώ κλείνοντας φρόντισε να θυμίσει σε όλους πως ‘υπάρχει και η μαύρη Ελλάδα’.

Με αφορμή τις δύο επικείμενες συναυλίες του σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα, το ‘θρασύτατο live’ όπως είπε χαρακτηριστικά, ο Νέγρος του Μοριά δήλωσε πως είναι ο καλύτερος showman, ενώ κλείνοντας φρόντισε να θυμίσει σε όλους πως ‘υπάρχει και η μαύρη Ελλάδα’.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .