Δευτέρα, Δεκεμβρίου 25

Γιατί γιορτάζουμε τη γέννηση του Χριστού στις 25 Δεκεμβρίου – Δεν αναφέρεται στην Αγία Γραφή η ημερομηνία

 Η εξήγηση για την εορτή των Χριστουγέννων

Γιατί γιορτάζουμε τη γέννηση του Χριστού στις 25 Δεκεμβρίου – Δεν αναφέρεται στην Αγία Γραφή η ημερομηνία

Η γέννηση του Ιησού αποτελεί όντως σημαντικό γεγονός στη Βιβλική αφήγηση και όταν γεννήθηκε ο Ιησούς, πλήθος αγγέλων εμφανίστηκε ξαφνικά

και ξέσπασε σε χαρούμενες εκφράσεις λέγοντας: «Δόξα στον Θεό εκεί πάνω στα ύψη, και πάνω στη γη ειρήνη ανάμεσα σε ανθρώπους καλής θέλησης».

Τα Ευαγγέλια δεν αναφέρουν συγκεκριμένες ημερομηνίες αλλά μόνο εποχιακές αναφορές στη γέννηση του Ιησού, και ακόμη λένε ότι οι βοσκοί φροντίζουν τα κοπάδια τους όταν γεννήθηκε ο Ιησούς.


Γιατί τότε έχουμε επιλέξει το 25 και μάλιστα το Δεκέμβριο; Oι εκκλησιαστικοί ηγέτες προφανώς την επέλεξαν για να συμπίπτει η γιορτή με την ειδωλολατρική ρωμαϊκή γιορτή που γινόταν για τα γενέθλια του ανίκητου ήλιου.

https://www.pronews.gr/istoria/ayto-to-gnorizate-afou-stin-agia-grafi-den-leei-pos-o-xristos-gennithike-stis-25-dekemvriou-giati-giortazoume-tote/


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .