Τρίτη, Δεκεμβρίου 12

«Δεν είμαστε επαίτες» – Η απάντηση των αστυνομικών για το επίδομα των 30 ευρώ στα γήπεδα

«Ποιος είναι αυτός ο σοφός που αξιολόγησε την ζωή του αστυνομικού και την όρισε στα 30 αργύρια;»

Οργίλη ήταν η αντίδραση των αστυνομικών στο «φιλοδώρημα» των 30 ευρώ, που δρομολογεί η κυβέρνηση για την φύλαξη των γηπέδων και την καταπολέμηση της οπαδικής βίας. Με την διάταξη που έχει ενσωματωθεί στο αποκαλούμενο ερανιστικό νομοσχέδιο του υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, θα δίνεται αποζημίωση σε όσους συμμετέχουν σε μέτρα Τάξης, Τροχαίας και Ασφάλειας για την διεξαγωγή εγχώριων και διεθνών αθλητικών γεγονότων.

Οι συνδικαλιστικές οργανώσεις των αστυνομικών αντιδρούν έντονα τονίζοντας, μεταξύ άλλων, «έχουμε αξιοπρέπεια, δεν εἰμαστε επαίτες».

Ο πρόεδρος της ΠΟΑΣΥ, Γρηγόρης Γερακαράκος, δήλωσε στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής: «Οι αστυνομικοί έχουν αξιοπρέπεια, δεν είναι επαίτες. Αλήθεια, ποιος είναι αυτός ο σοφός που αξιολόγησε τη ζωή του αστυνομικού και την όρισε στα 30 αργύρια; Κατ΄ ιδίαν συνομολογείτε χωρίς καμία κομματική εξαίρεση ότι το λειτούργημα του αστυνομικού είναι πολύ επικίνδυνο. Αναρωτιόμαστε γιατί δεν το θεσμοθετείτε. Για πόσο ακόμη νομίζετε ότι μπορείτε να μας κοροϊδεύετε;».

Με την σειρά του ο Ανδρέας Βέλλιος από την ΠΟΑΞΙΑ υπερτόνισε: «Είναι εξευτελιστικό αυτήν την στιγμή το ποσόν των 30 ευρώ για κάθε εργαζόμενο, πόσο μάλλον για τον αστυνομικό που πλέον αποδεδειγμένα στα γήπεδα παίζει την ζωή του. Πόσο μάλλον όταν υπάρχει και πλαφόν και στο ποσό και στους δικαιούχους».

Επιπλέον, ζήτησε την άμεση θεσμοθέτηση της επικινδυνότητας της εργασίας των αστυνομικών. «Φανταστείτε ότι στον ίδιο αγώνα, ένας υπάλληλος εταιρείας σεκιούριτι αμείβεται κατ΄ ελάχιστον με 50 ευρώ και στον αστυνομικό δίνετε φιλοδώρημα 30 ευρώ. Άμεσα να θεσμοθετηθεί η επικινδυνότητα».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .