Τρίτη, Δεκεμβρίου 12

Μετά τον περίπατο σκέφτηκα να αυτοπροταθώ για απονομή βραβείο θάρρους


Λάμπρος Τζούμης
Χθες το βράδυ και όχι ιδιαίτερα αργά λίγο μετά τις 7, μου δημιουργήθηκε η διάθεση να απολαύσω τη χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα της Αθήνας. Πήρα λοιπόν την «παράτολμη» απόφαση να περπατήσω στο κέντρο της «ελληνικής» πρωτεύουσας (Πατησίων, Ομόνοια και πέριξ αυτής)…το ελληνικής μάλλον εντός πολλών εισαγωγικών.
Στην διαδρομή έβλεπα ερειπωμένα νεοκλασικά, ανεξέλεγκτο γκράφιτι και κλειστά καταστήματα αφημένα στη μοίρα τους, από τα οποία έχει μείνει μόνο η ταμπέλα για να θυμίζει την Αθήνα μιας άλλης εποχής.
Από τα 1.000 άτομα που συνάντησα οι 950 ήταν «σκούροι» όλοι άντρες που κρατούσαν ένα κινητό ή κάπνιζαν ναργιλέδες Οι υπόλοιποι 50 ήταν ανοιχτόχρωμοι που μιλούσαν όλες τις γλώσσες του κόσμου εκτός από ελληνικά ή δεν μιλούσαν καθόλου γιατί ήταν άστεγοι που κοιμόνταν σε αυτοσχέδια κρεβάτια ή ήταν λιώμα από τα ναρκωτικά. Όλοι με κοιτούσαν περίεργα που τόλμησα και εισήλθα στην «περιοχή ευθύνης τους».
Μετά τον περίπατο σκέφτηκα να αυτοπροταθώ για απονομή βραβείο θάρρους που περπάτησα στο κέντρο της «ελληνικής» πρωτεύουσας μετά τη δύση του ηλίου.
Κατά τα άλλα ο μεγάλος περίπατος ολοκληρώνεται και ο οίκος fitch προχώρησε στην αναβάθμιση της επενδυτικής βαθμίδας της Ελλάδας, στο επίπεδο BBB- με θετικές προοπτικές.

 

Λάμπρος Τζούμης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .