Κυριακή, Δεκεμβρίου 24

«Ωσαννά. Ευλογημένος ο ερχόμενος»

«Ωσαννά. Ευλογημένος ο ερχόμενος»

Του Χρήστου Μπολώση

«Προχθές το μεσημέρι στο σπίτι μας είχαμε πανηγύρι. Γύρισε ο παππούς χαρούμενος, φορτωμένος σακούλες του σούπερ μάρκετ γεμάτες πράματα. Η γιαγιά τον ρώτησε “τι είναι όλα αυτά Ονούφριε;”. Και ο παππούς με δάκρυα στα μάτια τής είπε: “Πάνε πια τα βάσανά μας, Ευτέρπη. Όταν λείπει απ’ το τραπέζι μας το ψωμί, είναι ο Κούλης που βάζει μπροστά τους μεγάλους φούρνους”.

Η γιαγιά δεν κατάλαβε και τον ρώτησε: “Τι λες, χριστιανέ μου, τρελάθηκες;” Ο παππούς είπε: “Όχι, γυναίκα. Ο πολυχρονεμένος μας πρωθυπουργός μάς αύξησε τη σύνταξη και έτσι θ’ αγοράσουμε κι εκείνο το τζιπ, που τόσο σ’ αρέσει”.

Η γιαγιά τότε έβαλε τα κλάματα κι έτρεξε κι άναψε το καντήλι, και λιβάνισε το σπίτι και άρχισε να ψέλνει: “Ωσαννά. Ευλογημένος ο ερχόμενος”. Μετά κάτσαμε και φάγαμε.

Μετά γύρισε από το καφενείο ο αδελφός της γιαγιάς φορτωμένος δώρα. Η γιαγιά ρώτησε: “Τι είναι αυτά, βρε; Γιατί καταξοδεύτηκες;” Και ο θείος είπε: “Πού να σ’ τα λέω, Ευτέρπη! Αυξήθηκε η σύνταξή μου”.

Η γιαγιά ρώτησε: “Μα, δεν μου λες, τι αύξηση πήρατε εσύ και ο Ονούφριος;” Και ο θείος είπε: “Ο Ονούφριος 40 κι εγώ 36 ευρώ”. Ύστερα φάγαμε και κοιμηθήκαμε».

(Απόσπασμα από έκθεση με θέμα «Πώς περάσατε χθες» του μαθητού της Γ΄ Δημοτικού Σούλη Τακημήτσου.)

 https://www.antinews.gr/47866/kleidarotrupa/osanna-eylogimenos-o-erchomenos/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .