Πέμπτη, Δεκεμβρίου 14

Θέλει τέχνη για να δουλέψεις τον λαό

Θέλει τέχνη για να δουλέψεις τον λαό

Του Χρήστου Μπολώση

Φαίνεται ότι εκεί στην κυβέρνηση διαβάζουν πολύ το βιβλίο του αειμνήστου Γ. Γεωργαλά «Η προπαγάνδα».

Λέει λοιπόν ο Γεωργαλάς ότι ένα από τα μέσα της προπαγάνδας είναι και ο ψίθυρος και αναφέρει ένα παράδειγμα με τον Γκέμπελς,

ο οποίος διέδιδε ότι το δελτίο τροφίμων θα περικοπεί κατά 50%.

Όταν  ακολουθούσε περικοπή κατά 15%, όλοι ήταν ανακουφισμένοι.

Όλο το Σαββατοκύριακο τα κυβερνητικά παπαγαλάκια (και είναι πολλά) μας βομβάρδιζαν ότι θα επιβληθεί οριστική απαγόρευση εισόδου φιλάθλων σε όλους τους αγώνες.

Τελικά τη Δευτέρα μάθαμε ότι ο οργισμένος πρωθυπουργός και οι εξίσου οργισμένοι συνεργάτες του αποφάσισαν να κλείσουν τα γήπεδα μόνο (!) για δύο μήνες και άρα (πρέπει να) είμαστε όλοι κατευχαριστημένοι από τη μεγαλοψυχία τους.

Αναμφιβόλως θέλει τέχνη να προσπαθήσεις να δουλέψεις έναν ολόκληρο λαό, αλλά άμα δεν το ‘χεις, είναι αδύνατον. Και η κυβέρνηση δεν το ‘χει.

Και κάτι τελευταίο από έναν  φίλαθλο, που έγραψε: «Όταν κάνουν επεισόδια οπαδοί της ΑΕΚ τιμωρείται η ΑΕΚ. Όταν κάνει ο ΠΑΟΚ τιμωρείται ο ΠΑΟΚ. Όταν κάνει ο ΠΑΟ τιμωρείται ο ΠΑΟ. Όταν όμως κάνει το χαϊδεμένο παιδί, ο Ολυμπιακός, είτε δεν τιμωρείται είτε τιμωρούνται όλοι!». Τι να του πεις; Ότι έχει άδικο; Αφού δεν έχει… Αλήθεια, οι άλλοι πρόεδροι γιατί δεν αντιδρούν;

https://www.antinews.gr/47367/kleidarotrupa/thelei-techni-gia-na-doylepseis-ton-lao/


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .