Τετάρτη, Δεκεμβρίου 27

«ΜΕΤΑΚΟΜΙΣΗ!» ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΝ και ...δεύτερο Μέγαρο Μαξίμου

Σκέψεις για µεταφορά του πρωθυπουργικού γραφείου και του υποστηρικτικού του µηχανισµού από το Μέγαρο Μαξίµου στο Ίδρυμα Μποδοσάκη στη λεωφόρ...


Σκέψεις για µεταφορά του πρωθυπουργικού γραφείου και του υποστηρικτικού του µηχανισµού από το Μέγαρο Μαξίµου στο Ίδρυμα Μποδοσάκη στη λεωφόρο Αμαλίας φαίνεται πως κάνουν τα κυβερνητικά στελέχη.Σύμφωνα με την Καθημερινή και το ρεπορτάζ του Δημήτρη Ρηγόπουλου, η «μετακόμιση» του Μεγάρου Μαξίμου στη λεωφόρο Αμαλίας και σε γραφεία του Ιδρύματος Μποδοσάκη δεν αφήνει «αδιάφορο» τον Κυριάκο Μητσοτάκη εξαιτίας της αυτονόμησης που μπορεί να παρέχει η συγκεκριμένη λύση, έναντι των διασκορπισμένων γραφείων γύρω από τη Βασιλίσσης Σοφίας. Εξάλλου το κρίτιο του ιδρύματος Μποδοσάκη εκμισθώθηκε πρόσφατα από τη Βουλή των Ελλήνων για 12 χρόνια.

Ένα από τα πλεονεκτήματα που παρέχει το εν λόγω κτίριο είναι «στέγη» στα υπουργικά γραφεία, που ήταν διασκορπισμένα στο κέντρο της Αθήνας. Χαρακτηριστικό παράδειγμα, σύμφωνα με την Καθημερινή, αποτελεί το γραφείο του υπουργού Επικρατείας Μάκη Βορίδη, που στεγάζεται σε κτίριο επί της οδού Ζαλοκώστα. Αντίστοιχα, ένα μέρος του Μεγάρου Σταθάτου, που όπως είναι γνωστό φιλοξενεί εκθέσεις του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης, στεγάζει και μέλη της Γενικής Γραμματείας του Πρωθυπουργού.

Παράλληλα, ένας από τους βασικούς λόγους που έκανε τον πρωθυπουργό να αρχίσει να σκέφτεται τη μετακόμιση είναι γιατί στο Μαξίμου δεν χωρά όλο το κυβερνητικό επιτελείο.

Τρίτον, προγραμματίζεται ανακαίνιση του Μεγάρου Μαξίμου, γεγονός που έτσι κι αλλιώς δημιουργεί την ανάγκη προσωρινής μεταφοράς του Γραφείου του Πρωθυπουργού σε διαφορετικό χώρο.

«Και το Μέγαρο Μποδοσάκη, ύστερα από τρεις μήνες εργασιών, δηλαδή πριν από το Πάσχα, θα είναι πανέτοιμο να υποδεχθεί τους πρώτους του νέους "ενοίκους". Δεν αποκλείεται, εν τω μεταξύ, να επικρατήσουν διαφορετικές σκέψεις για το μέλλον του ίδιου του Μεγάρου Μαξίμου που θα άρουν την παράμετρο της προσωρινότητας της μετακόμισης στη λεωφόρο Αμαλίας» αναφέρει το δημοσίευμα.
Με πληροφορίες από kathimerini.gr

 http://www.press-gr.com/2023/12/blog-post_108.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .