Τετάρτη, Δεκεμβρίου 27

Μποέμ waxwings

Bohemian waxwings

Μποέμ waxwings

Μεταξύ των φτερωτών φίλων τους, τα μποέμ waxwings, ντυμένα με το κομψό γκριζωπό-καφέ φτέρωμα τους, ξεχωρίζουν ως οι περιπλανώμενοι τραγουδιστές του βόρειου ημισφαιρίου. Η εντυπωσιακή εμφάνισή τους

προέρχεται από την αντίθεση μεταξύ του βελούδινου γκρι σώματός τους και των ζωντανών, κηρωδών κόκκινων άκρων που κοσμούν τα δευτερεύοντα φτερά τους. Εάν ανησυχήσουν, παγώνουν με το νομοσχέδιο και το λαιμό τους στραμμένα προς τα πάνω. Το χειμώνα γιορτάζουν με cotoneaster, αρκεύθου και rowan μούρα - το τελευταίο είναι το αγαπημένο τους. Καθώς η άνοιξη κάνει το ξόρκι της, αυτοί οι νομάδες ασχολούνται με τη φωλιά. Τα θηλυκά waxwings κατασκευάζουν τις φωλιές, γεννώντας 2 έως 6 μπλε-γκρι αυγά. Οι νεοσσοί τρέφονται με μια διατροφή εντόμων και φρούτων και από τους δύο γονείς. Κάποιος μπορεί εύκολα να εντοπίσει αυτά τα κοινωνικά πουλιά, καθώς συχνά συγκεντρώνονται σε κοπάδια στη Βόρεια Αμερική και την Ευρασία.

.bing.com/

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .