Κυριακή, Δεκεμβρίου 24

«O Όλιβερ κακοποιήθηκε από ανθρώπινο χέρι»

 Δήλωση βόμβα των πληρεξουσίων δικηγόρων του ιδιοκτήτη του άτυχου σκύλου - «Περίεργο το πόρισμα του πραγματογνώμονα» - Καταγγελίες για ύποπτες μεθοδεύσεις και συνειδητή διαρροή προανακριτικού υλικού 

Στην αντεπίθεση περνούν οι πληρεξούσιοι δικηγόροι του ιδιοκτήτη του χάσκι Όλιβερ, Μιχάλη Φλέγκα, έπειτα από τη δημοσιοποίηση του πορίσματος για τον άτυχο σκύλο. Σύμφωνα με το συγκεκριμένο πόρισμα που συνέταξε ο πρώην πρύτανης του ΑΠΘ και καθηγητής κτηνιατρικής Νίκος Παπαϊωάννου,  ο οποίος ορίστηκε πραγματόγνωμας από την ΕΛ.ΑΣ. για την διαλεύκανση της υπόθεσης, ο θάνατος του Όλιβερ

δεν οφείλεται σε ανθρώπινη παρέμβαση αλλά σε τραύματα από «επίθεση άλλου/άλλων ζώων».

Οι νομικοί, Έφη Γρανιτσιώτη και Αντώνης Ζαπάντης,  με ανακοίνωση που εξέδωσαν το απόγευμα της Παρασκευής κάνουν λόγο για διαρροή προανακριτικού υλικού εκ των έσω ενώ επιμένουν πως «ο Όλιβερ κακοποιήθηκε από ανθρώπινο χέρι». Επίσης καταγγέλλουν προχειρότητα, ολιγωρία και διαβλητότητα της όλης διαδικασίας.

«Η Δικαιοσύνη θα σταθεί στο ύψος της και δεν θα επιτρέψει η υπόθεση να κλείσει χωρίς να έχει διερευνηθεί ενδελεχώς η κάθε πληροφορία και υποψία. Αμφότεροι θα υπηρετήσουμε τον όρκο μας ως Δικηγόροι /Συλλειτουργοί της Δικαιοσύνης, επικουρώντας στην ανεύρεση της ουσιαστικής αλήθειας: Ο Όλιβερ κακοποιήθηκε από ανθρώπινο χέρι. Οιαδήποτε έτερη προσέγγιση προσβάλει και προκαλεί την κοινή, καθημερινή λογική ενός μέσου ανθρώπου» αναφέρεται μεταξύ άλλων στην ανακοίνωσή τους.

Παράλληλα καλούν οποιονδήποτε γνωρίζει το τι ακριβώς έχει συμβεί στον Όλιβερ να μιλήσει στις Αρχές ή να έρθει σε επαφή μαζί τους προκειμένου να τον καθοδηγήσουν υπό καθεστώς απόλυτης προστασίας και μυστικότητας.

«Δεν απειλούμαστε, δεν φοβόμαστε, δεν κάνουμε πίσω στις θέσεις μας. Οιαδήποτε προσπάθεια φίμωσής μας από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης ή παραπληροφόρησης της κοινής γνώμης, θα απαντηθεί με νομικές ενέργειες ενώπιον των αστικών και ποινικών Δικαστηρίων. Ο αγώνας για τη δικαίωση του Όλιβερ συνεχίζεται», καταλήγουν οι πληρεξούσιοι δικηγόροι του Μιχάλη Φλέγκα.

 

 

Υπενθυμίζεται πως στο τετρασέλιδο πόρισμά του ο κ. Παπαϊωάννου (σσ ήταν και στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας της ΝΔ στις πρόσφατες εκλογές)  επισημαίνει, μεταξύ άλλων, ότι ενώ στην κατάθεσή της η κτηνίατρος της Ιτέας Κλεονίκη Τόλα που εξέτασε πρώτη τον Όλιβερ αναφέρει ότι «η νεκροψία έδειξε κακοποίηση από ανθρώπινο παράγοντα», «κάτι τέτοιο δεν αναφέρεται πουθενά στην έκθεση νεκροτομής».

Όσον αφορά στο τραύμα στην περινεϊκή χώρα ο καθηγητής Κτηνιατρικής του ΑΠΘ, αφενός επισημαίνει ότι δεν χρησιμοποιήθηκε σωστή μεθοδολογία «για να μπορεί να εκτιμηθεί σωστά» και αφετέρου ότι «το συγκεκριμένο τραύμα όπως εμφαίνεται στη φωτογραφία κατά τη νεκροτομή, εμφανίζει εκτεταμένη σήψη, η βαρύτητα της οποίας δε δικαιολογείται στο διάστημα μεταξύ της περίθαλψης του τραύματος από την κτηνίατρο και της νεκροτομής. Εκτιμάται ότι η εκτεταμένη αυτή σήψη στο σημείο του τραύματος οφείλεται στο ότι, από τον τρόπο τραυματισμού εισήλθαν στους εν τω βάθει ιστούς μικρόβια τα οποία στο αναερόβιο εν τω βάθει περιβάλλον, ανέπτυξαν αυτή την ταχεία σηπτική δράση. Επίσης, στην ίδια φωτογραφία, διαπιστώνεται περιφερειακά του τραύματος, λύση συνεχείας του δέρματος που προέρχεται από θλών και τέμνων όργανο (δόντι)».

Ο κ. Παπαϊωάννου σημειώνει, επίσης, ότι «όπως αναφέρεται στη Νεκροτομική Έκθεση, δεν διαπιστώθηκαν αλλοιώσεις στο κατιόν κόλον, στοιχείο που δε συνάδει με βίαιη είσοδο ξένου σώματος. Επίσης δεν αναφέρονται ούτε διαπιστώνονται από τις φωτογραφίες κλινικά σημεία και αλλοιώσεις στον πρωκτικό δακτύλιο».

«Από τα παραπάνω (και κυρίως από τη φωτογραφία του τραυματισμού στο αριστερό ούς καθώς και από αυτή από το ακανόνιστου σχήματος τραύμα στην περινεϊκή χώρα με απώλεια δέρματος και τριχών), και επισημαίνοντας για ακόμη μια φορά, ότι η πραγματογνωμοσύνη βασίζεται σε φωτογραφικό υλικό αλλά και σε συγκεκριμένο υλικό που δόθηκε από το Α.Τ. Διστόμου, συμπεραίνεται ότι: το ζώο κατέληξε από μεθαιμορραγικό σοκ, λόγω τραυμάτων τα χαρακτηριστικά των οποίων δεν τεκμαίρουν ανθρώπινη παρέμβαση αλλά η φύση των τραυμάτων και των αλλοιώσεων παραπέμπει σε επίθεση άλλου/ων ζώων» καταλήγει στην έκθεσή του ο κ. Παπαϊωάννου.

Δείτε τι είχε πει ο ιδιοκτήτης του Όλιβερ Mιχάλης Φλέγκας στην συνέντευξη που παραχώρησε στη «Ζούγκλα»:

https://www.zougla.gr/greece/o-oliver-kakopoiithike-apo-anthropino-cheri/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .