Σάββατο, Δεκεμβρίου 9

ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ SPΙEGEL ΓΙΑ ΤΟΝ ΡΟΛΟ ΤΗΣ ΕΥΑΣ ΚΑΪΛΗ ΣΤΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ QATARGATE – ΤΑ «ΥΠΟΠΤΑ» ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΚΑΙ ΜΙΑ ΕΠΕΝΔΥΣΗ

eua-kaili

Νέα στοιχεία για το σκάνδαλο Qatargate και την εμπλοκή της Εύας Καϊλή σε αυτό έφερε στο φως της δημοσιότητας το Spiegel σύμφωνα με την ελληνική υπηρεσία της Deutsch Welle.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει το το Spiegel Online «μέχρι πρότινος η εντύπωση ήταν πως η Καϊλή αποτελούσε περισσότερο έναν δευτερεύοντα

χαρακτήρα στο σκάνδαλο» και συμπληρώνει «πως ενδεχομένως γνώριζε ή τουλάχιστον υποπτευόταν την έκταση της διαφθοράς, δίχως όμως να ανήκει στις δυνάμεις που κρύβονταν πίσω από αυτήν».

Ωστόσο, διάφορα έγγραφα που έχουν περιέλθει στην κατοχή του γερμανικού μέσου, μεταξύ αυτών «και πολλά μηνύματα από το κινητό της Καϊλή που κατασχέθηκε, σκιαγραφούν μία διαφορετική εικόνα: πως η Καϊλή διαδραμάτιζε έναν σημαντικό ρόλο στην υποτιθέμενη εγκληματική οργάνωση του Παντσέρι».

Συγκεκριμένα από τα μηνύματά της με ανώτατους αξιωματούχους του Κατάρ διαπιστώνεται «πόσο αφοσιωμένη και πόσο κοντά βρισκόταν η Καϊλή στη χώρα του Κόλπου».

Επικαλούμενο έγγραφα που είχαν περιέλθει στην κατοχή της βελγικής εφημερίδας Le Soir το γερμανικό περιοδικό αναφέρει ότι μέχρι τώρα οι Βέλγοι ερευνητές κατηγορούσαν την Εύα Καϊλή και τον σύντροφό της Φραντσέσκο Τζιόρτζι «για ξέπλυμα χρήματος, διαφθορά και συμμετοχή σε μία εγκληματική ομάδα. Τώρα μαθεύεται μία ύποπτη επένδυση σε ακίνητο, καθώς και ύποπτα μηνύματα μέσω WhatsApp. Επιπλέον υπάρχουν υποψίες εναντίον της Καϊλή για απάτη στη διαχείριση κονδυλίων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Εάν τελικά αποδειχθούν οι κατηγορίες, θα μπορούσε να της επιβληθεί μακρά ποινή φυλάκισης».

KAILH MESA 1

Σύμφωνα με το δημοσίευμα του Spiegel Online «οι υποψίες για ξέπλυμα χρήματος βασίζονται και στα στοιχεία που βρέθηκαν για μία ύποπτη αγοραπωλησία ακινήτου. «Στα μέσα Οκτωβρίου 2022, δύο μήνες πριν γίνει γνωστό το σκάνδαλο Qatargate», αναφέρει το περιοδικό, «η Καϊλή αγόρασε μαζί με τον σύντροφό της Τζόρτζι ένα διαμέρισμα δίπλα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στις Βρυξέλλες. Η τιμή ήταν 650.000 ευρώ – τουλάχιστον επισήμως. Οι ερευνητές υποπτεύονται, όμως, ότι το ζευγάρι κατέβαλε στην ιδιοκτήτρια του διαμερίσματος και περίπου 100.000 ευρώ σε μετρητά. Ήδη αυτό θα ήταν παράνομο στο Βέλγιο, καθώς απαγορεύεται η καταβολή ακόμη και ενός λεπτού του ευρώ σε μετρητά, όταν πρόκειται για αγοραπωλησίες ακινήτων».

Ερευνα για κατ’ εξακολούθηση απάτη

Εκτός αυτών, η Εύα Καϊλή ερευνάται μαζί με τέσσερις βοηθούς της λόγω «σοβαρών υποψιών για κατ’ εξακολούθηση απάτη και άλλες σοβαρές παρατυπίες κατά το διάστημα 2014-2020».

Η Καϊλή, αναφέρει το γερμανικό περιοδικό, «φέρεται να έχει λάβει και μίζες (kickbacks): οι βοηθοί της φαίνεται να επέστρεφαν στην Καϊλή μέρος των μισθών τους και των εξόδων τους για επαγγελματικά ταξίδια. Εάν η ζημία ξεπερνά τις 120.000 ευρώ και αποδειχθεί πως αφορά κάποιο θεσμικό όργανο της Ε.Ε., αναφέρεται στο έγγραφο, η Καϊλή απειλείται στην Ελλάδα με ποινή φυλάκισης τουλάχιστον δέκα ετών και πρόστιμο».

Το ακριβές ποσό πάντως παραμένει άγνωστο.

Υπενθυμίζεται πως πριν από περίπου έναν χρόνο οι αποκαλύψεις για το σκάνδαλο διαφθοράς Qatargate, με ΄έντονο ελληνικό άρωμα λόγω της εμπλοκής της Εύας Καϊλλη σε αυτό, συγκλόνισαν την ΕΕ

 https://www.makeleio.gr/%ce%b4%ce%b9%ce%ba%ce%b1%cf%83%cf%84%ce%b9%ce%ba%ce%bf/%ce%91%ce%a0%ce%9f%ce%9a%ce%91%ce%9b%ce%a5%ce%a8%ce%95%ce%99%ce%a3-sp%ce%99egel-%ce%93%ce%99%ce%91-%ce%a4%ce%9f%ce%9d-%ce%a1%ce%9f%ce%9b%ce%9f-%ce%a4%ce%97%ce%a3-%ce%95%ce%a5%ce%91%ce%a3-%ce%9a%ce%91/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .